Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Η Μαριάννα Σταματιάδου στο thebest.gr: "Η διαδικασία επιλογής του νέου διευθυντή στο ΔΗΠΕΘΕ δεν ήταν σωστή"

Η Μαριάννα Σταματιάδου στο thebest.gr: &...
Μαρτάτος Tάκης

Για τον Λουκά Θάνο που τελικώς επελέγη, η κ. Σταματιάδου είπε πάντως ότι της άρεσε η ευαισθησία του για τα άτομα με ειδικές ανάγκες

Στον απόηχο της επιλογής του συνθέτη, ηθοποιού και σκηνοθέτη Λουκά Θάνου με «περγαμηνές» όπως της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης Βεάκη αλλά και του Actors Studio του Los Angeles, στη θέση του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, το πολύπειρο μέλος του ΔΣ του Θεάτρου, Μαριάννα Σταματιάδου μιλώντας στο thebest.gr ανέφερε ότι η διαδικασία όπως έγινε δεν ήταν σωστή και πως θα έπρεπε να είχε προηγηθεί μία συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου όπου τα μέλη θα συζητούσαν και θα αξιολογούσαν τους 29 υποψηφίους.

Αντίθετα όπως μας εξήγησε η κυρία Σταματιάδου, ο πρόεδρος του ΔΣ Πέτρος Βάης επέλεξε να φέρει την απόφαση – εισήγηση της παρατάξεως που εκπροσωπεί (εν προκειμένω την Δημοτική αρχή Πελετίδη) τελευταία στιγμή την ώρα της συνεδρίασης το μεσημέρι της Τετάρτης 23 Ιουνίου 2021 και η εισήγηση αυτή περιελάμβανε ένα μόνο όνομα του κυρίου Λουκά Θάνου. «Θεωρώ ότι οι περισσότεροι θέλαμε τον Γεράσιμο Γεννατά και αρκετοί στον καλλιτεχνικό περίγυρο και στο θεατρόφιλο κοινό περίμεναν τον Γεννατά. Υπήρξαν μάλιστα πολλά σχόλια και αντιδράσεις. Προσωπικά μιλώντας και έχοντας ψηφίσει λευκό, είχα 7-8 ονόματα που είχα διαλέξει από το σύνολο των υποψηφίων και αυτοί ήταν ο Γεράσιμος Γεννατάς, ο Νίκος Διαμαντής, η Νεκταρία Γιαννουδάκη, ο Γιώργος Ρούφας που εκτός από Αιγιώτης έχει σπουδάσει και στη Διοίκηση – Οικονομικό της Πάτρας και είχε ωραίες ιδέες, οι ηθοποιοί Αστέριος Πελτέκης και Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, ο Αλέξης Αλάτσης αλλά και ο Λουκάς Θάνος.

 

 

Για τον Λουκά Θάνο που τελικά επελέγη πρέπει να πω πως με είχε κάνει να τον ξεχωρίσω, η ευαισθησία που είχε επιδείξει για τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Το κατά πόσο θα είναι εύστοχη η επιλογή του προσώπου του Λουκά Θάνου θα το δείξει ο χρόνος. Πιστεύω πως αν καταβάλλει προσπάθεια θα εξυπηρετήσει σωστά τις ανάγκες του θεάτρου σε μία δύσκολη μάλιστα περίοδο μιας και έχει ένα καλό βιογραφικό. Πάντως πρέπει να τονίσω πως ο χώρος του ΔΗΠΕΘΕ και γενικά του θεάτρου και του πολιτισμού δεν πρέπει να είναι και να λειτουργεί με πολιτικά κριτήρια, αντιπαλότητες και συνδικαλιστικούς όρους», τόνισε χαρακτηριστικά η κυρία Σταματιάδου στο thebest.gr.

Ο Λουκάς Θάνος λοιπόν διαδέχεται τον Σταύρο Τσακίρη που ήταν ο μέχρι πρότινος καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα την 1η Ιουλίου 2021 με την σύμβαση να ορίζει τη θητεία του για τα επόμενα 2 χρόνια και με την δυνατότητα επέκτασης της σύμβασης του για 1 ακόμη χρόνο αν χρειαστεί.

Αξίζει να θυμίσουμε μιας και ο ίδιος ο Λουκάς Θάνος αναφέρθηκε στις πρώτες δηλώσεις του σε αυτό, πως πριν 11 χρόνια είχε σκηνοθετήσει την παράσταση αρχαίου δράματος του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας «Ορέστεια» του Αισχύλου που ήταν μια σημαντική παραγωγή με σύγχρονη προσέγγιση, αφαιρετικά λιτή, όπου κυριαρχούσαν οι ηθοποιοί, η μουσική, η κίνηση, ο χώρος και το φως. Η σκηνοθεσία ήταν του Λουκά Θάνου, οι φωτισμοί του Νίκου Σωτηρόπουλου και στους πρωταγωνιστικούς ρόλους είχαμε δει τον αείμνηστο Γιάννη Βόγλη ως Αγαμέμνονα (την περίοδο εκείνη διατελούσε και καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας), την Μαρία Κατσανδρή ως Κλυταιμνήστρα και τον Χρήστο Θάνο στο ρόλο του Ορέστη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture