Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Με λαμπρότητα ο εορτασμός στην Αγία Τριάδα Πατρών -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Με λαμπρότητα ο εορτασμός στην Αγία Τριά...

Ανήμερα της εορτής την Δευτέρα 21/6/2021 στην πανηγυρική Θεία λειτουργία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος

Με λαμπρότητα εορτάστηκε και τιμήθηκε η μεγάλη εορτή του Αγίου Πνεύματος στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πατρών. Ο τριήμερος εορτασμός που ξεκίνησε το Σάββατο 19/6 είχε ως επίκεντρο την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος 21/6.

Την παραμονή τελέσθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και ο Εσπερινός της Γονυκλισίας προεξάρχοντος του Πανοσιολογιότάτου Αρχιμανδρίτου π. Γερβασίου Παρακεντέ.

Την παραμονή 20.6.2021 επίσης, τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου και το βράδυ τελέστηκε Ιερά Αγρυπνία ιερουργούντος του Πρωτοσυγκέλου της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, Αρχιμανδρίτου Αρτεμίου Αργυροπούλου.

Ανήμερα τη Δευτέρα 21. 6. 2021, τελέστηκε η Θεία Λειτουργία υπό του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. κ. Χρυσοστόμου με τη συμμετοχή Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως και πλήθος λαού κυρίως στο προαύλιο του Ιερού Ναού λόγω των περιοριστικών μέτρων της υγειονομικής κρίσης του covid 19. 

Ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών στο κήρυγμα του αναφέρθηκε στη "νηφάλια μέθη", το φωτισμό του Παναγίου Πνεύματος  και στην ένδυσιν με την θείαν εξ’ ύψους δύναμην, όπως συμβαίνει μέσα στην Εκκλησία δια της Μυστηριακής ζωής! Ο κ.κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε τους ιερείς για το πολυδιάστατο έργο της Ενορίας και κυρίως για το ενοριακό συσσίτιο “Στέγη Αγάπης” που διακονεί 60 και πλέον άτομα προσφέροντάς τους φαγητό καθημερινώς.

Το απόγευμα της Δευτέρας τελέστηκε ο μεθέορτος Εσπερινός και Ιερά Παράκληση προς την Παναγία Τριάδα χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου και με την παρουσία του αρχιμανδρίτου Αυγουστίνου “ φύλακα του Φρέαρ του Ιακώβ” από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Τέλος ο προιστάμενος του Ι.Ν. π. Ανδρέας Γεωργακόπουλος εξέφρασε ευχαριστίες προς τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο, τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κερνίτσης, τις αρχές του τόπου, την αστυνομία, τον σύλλογο Ποντίων που πλαισίωνε την Εικόνα της Αγίας Τριάδος και όλους εκείνους που κοπίασαν για την περάτωση της Ιεράς Πανηγύρεως, τόσο τους συνεργάτες όσο και τους εθελοντές αρωγούς. Επιπλέον ευχαρίστησε τον Τηλεοπτικό σταθμό "Λύχνο" της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών καθότι μετέδωσε απευθείας τις λατρευτικές εκδηλώσεις.

*Να σημειωθεί ότι στις εκδηλώσεις παρέστησαν και οι βουλευτές της ΝΔ Ιάσονας Φωτήλας και Άγγελος Τσιγκρής, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Τάκης Παπαδόπουλος και ο δημοτικός σύμβουλος Θεόδωρος Ξυλιάς.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις