Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για τον Παλαιών Πατρών Γερμανό -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για τον Παλα...

Το πρωί της Δευτέρας 14/6/2021 μετά τη Θεία λειτουργία και το μνημόσυνο η πομπή με τα οστά του Εθνεγέρτου Παλαιών Πατρών Γερμανού ξεκίνησε για να επιστρέψει στην Δημητσάνα

Ολοκληρώθηκαν τη Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021 το πρωί οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών προς τον Παλαιών Πατρών Γερμανό, τον Εθνεγέρτη, τα οστά του οποίου είχαν μεταφερθεί από την περασμένη Παρασκευή 11 Ιουνίου το απόγευμα στο νέο ιερό ναό του Πολιούχου Αποστόλου Ανδρέου μέσα σε λάρνακα όπου φυλάσσονται από τη Δημητσάνα του νομού Αρκαδίας.

Τα οστά του Παλαιών Πατρών Γερμανού παρέμειναν στο ναό του Αγ. Ανδρέου έως και το τέλος της Θείας λειτουργίας και του ιερού μνημοσύνου, και η πομπή αναχώρησε για το ταξίδι της επιστροφής στη Δημητσάνα λίγο πριν τις 11 το πρωί της Δευτέρας 14/6/2021 με τις καμπάνες να ηχούν χαρμόσυνα.

Ήταν ένα συγκινητικό τριήμερο με την δαφνοστεφανωμένη εικόνα του Παλαιών Πατρών Γερμανού και τα οστά του να έχουν τοποθετηθεί στο κέντρο του ναού απ’ όπου πέρασαν και τα προσκύνησαν οι Πατρινοί με ξεχωριστό ενδιαφέρον, εθνικό φρόνημα και βαθιά πίστη. Στην Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία που τελέστηκε την Κυριακή 13.6.2021 το πρωί, στον μεγαλοπρεπή  ιερό Ναό του Πολιούχου των Πατρών Αποστόλου Ανδρέου, αξίζει να αναφέρουμε πως συλλειτούργησαν ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, ο οποίος εκπροσώπησε την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος και τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, και ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, ο οποίος διατελεί Πρόεδρος της Ειδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος της Ιερά Συνόδου (ο κ. Ιγνάτιος, γνωστός στο ευρύ κοινό και από την εκπομπή Αρχονταρίκι που έκανε στην ΕΡΤ,  ήταν στην Πάτρα από το Σάββατο και μάλιστα όπως είπε ο Μητροπολίτης Πατρών κ. κ. Χρυσόστομος, έλκει την καταγωγή του από την Γορτυνία).

Επίσης συλλειτούργησαν ο οικείος αρχιερεύς, Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος.

Ακόμα όπως είδαμε στην ανακοίνωση της Μητροπόλεως Πατρών, παρόντες ήσαν οι πανοσιολογιώτατοι αρχιμανδρίτες: Βαρθολομαῖος Ἀντωνίου, Γραμματεύς τῆς Συνοδικῆς Ἐπιτροπῆς Πολιτιστικῆς ταυτότητος, Ἰάκωβος Κανάκης, Πρωτοσύγκελλος τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Γόρτυνος καί Μεγαλοπόλεως, ὁ ὁποῖος ὡς Ἐκπρόσωπος τοῦ σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Γόρτυνος κ. Ἱερεμίου, συνόδευσε τά Ὀστᾶ τοῦ Παλαιών Πατρών Γερμανοῦ στήν Πάτρα, ὁ πανοσιολογιώτατος Ἀρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Κιαμέτης, Πρωτοσύγκελλος τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Δημητριάδος και άλλοι Κληρικοί.

*Στό τέλος τῆς Θείας Λειτουργίας, τελέστηκε ἱερό Μνημόσυνο, ὑπέρ μακαρίας μνήμης καί αἰωνίου ἀναπαύσεως τοῦ ἀοιδίμου Ἐθνεγέρτου Ἱεράρχου, Παλαιῶν Πατρῶν Γερμανοῦ.

Το μήνυμα τῆς Ἱερᾶς Συνόδου τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος, ἀνέγνωσε ὁ Ἐκπρόσωπος Αὐτῆς, σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νέας Ἰωνίας καί Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ.

Μετά τήν Θεία Λειτουργία & το ιερό Μνημόσυνο, όλοι μετέβησαν στην Πλατεία των Υψηλών Ἁλωνίων, όπου δεσπόζει ο μπρούτζινος, μεγαλοπρεπής ανδριάντας του Παλαιών Πατρών Γερμανού, ο οποίος εκοιμήθη το 1826 στο Ναύπλιο. Στο σημείο του ανδριάντα εψάλη «τρισάγιον» ὑπέρ ἀναπαύσεως του Εθνεγέρτου Μητροπολίτου και κατετέθησαν στέφανοι ενώ οι Μητροπολίτες έβγαλαν και αναμνηστική φωτογραφία.

Οι φωτ. είναι από το σάιτ της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις