Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Σκότωσε τη γυναίκα του και την τύλιξε στο χαλί - Μετάνιωσε αλλά δεν γλίτωσε τα ισόβια

Πάτρα: Σκότωσε τη γυναίκα του και την τύ...

Το έγκλημα είχε γίνει το 2014 στα Αγιοβλασίτικα Αχαϊας

Ισόβια για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως της συζύγου του το 2014 στα Αγιοβλασίτικα Αχαϊας επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών στο άνδρα που σκότωσε τη γυναίκα του σε ένα έγκλημα που είχε συγκλονίσει όχι μόνο την τοπική κοινωνία αλλά και το πανελλήνιο πριν 7 περίπου χρόνια.

Ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε μετανιωμένος για την πράξη του  και με λυγμούς ζήτησε συγγνώμη από το δικαστήριο λέγοντας πως δεν μπορεί να θυμηθεί τι ακριβώς έγινε και η γυναίκα που αγαπούσε βρέθηκε αιμόφυρτη από το μαχαίρι που κρατούσε.

Ωστόσο, οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν το Δικαστήριο, το οποίο δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό και του επέβαλε την ανώτερη των ποινών – ισόβια κάθειρξη- για το αποτρόπαιο αδίκημα που τέλεσε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, όπως και πρωτοδίκως.
Ο πόνος και η οργή των συγγενών της αδικοχαμένης γυναίκας ξεχείλισε και στο άκουσμα της καταδίκης ξέσπασαν, λέγοντας «εκεί θα πας μαζί της».

Το χρονικό του φόνου

Ήταν 19 Ιουνίου 2014 στις 15:30 το μεσημέρι, όταν ο τότε 54χρονος έπειτα από φραστικό διαπληκτισμό με την σύζυγό του, την έπληξε με μαχαίρι μήκους 17 εκατοστών, δύο φορές στην τραχηλική χώρα με αποτέλεσμα να την τραυματίσει θανάσιμα.
Στην απολογία του ο κατηγορούμενος δήλωσε πως δεν είχε σκοπό να τη σκοτώσει και πως όλα έγιναν χωρίς να το καταλάβει, όταν πιάστηκαν στα χέρια επειδή η ίδια επέμεινε να πάει για δουλειά παρά το γεγονός ότι δεν αισθανόταν καλά στην υγεία της.. «Μου είπε ότι ένοιωσε καλά και ήθελε να πάει για δουλειά. Εγώ αντέδρασα. Μου μίλησε απότομα και άσχημα, με έθιξε, με χτύπησε γροθιά στο στήθος για να περάσει, έχασα την ψυχραιμία μου, ήρθαμε στα χέρια…» είπε, ενώ δεν μπόρεσε να περιγράψει τη στιγμή που την μαχαίρωσε λέγοντας πως «δεν κατάλαβα πως έγινε. Όταν την είδα και έπεσε στα πόδια τότε κατάλαβε ό,τι κάτι έγινε…»

Ρωτήθηκε από την Έδρα, γιατί μετά την πράξη του τύλιξε το θύμα σε χαλί και έφυγε από το σπίτι ανέφερε πως «δεν μπορώ να θυμηθώ καμία πράξη από εκεί και μετά…», ενώ σε άλλο σημείο παραδέχθηκε πως «αυτό που έκανα είναι ό,τι χειρότερο μπορεί κάνει άνθρωπος, δεν το είχα σχεδιάσει. Αν μπορούσα να γυρίσω χρόνο πίσω δεν θα το έκανα» ζητώντας συγγνώμη από όλους.

Πηγή: «Γνώμη»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις