Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Νίκος Νικολόπουλος: Να δώσει ΦΩΣ και όχι συμπαράσταση στα ευάλωτα νοικοκυριά της Πάτρας η Δημοτική Αρχή Πελετίδη

Νίκος Νικολόπουλος: Να δώσει ΦΩΣ και όχι...

Ερώτηση στον Δήμαρχο

 

Σε ανακοίνωση του Νίκου Νικολόπουλου, επικεφαλής της παράταξης ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ αναφέρεται. "Στις 24 Μαρτίου 2021 με ερώτηση που είχα καταθέσει στον Δήμαρχο Πατρέων κ. Πελετίδη, είχαμε επισημάνει τις δυνατότητες που δίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και η Ελληνική Πολιτεία, για να μη μένουν στο «Σκοτάδι» ευάλωτα νοικοκυριά.

Δυστυχώς ο Δήμος Πατρέων, για άλλη μια φορά κατέδειξε τόσο την αναλγησία του, όσο και την Κομμουνιστική Σκοπιμότητα να μην προσπαθεί να βελτιώσει την καθημερινότητα των φτωχών νοικοκυριών.  

Δυστυχώς παρόλο που το προτείναμε, δεν αξιοποίησε την πρότασή μας για «Δωρεάν Ρεύμα» στις 50 άπορες και καταγεγραμμένες οικογένειες του Δήμου.

Τους αφήνει στο σκοτάδι για καθαρά επικοινωνιακούς σκοπούς και καταγγελτικό λόγο για τον καπιταλισμό.

Ως επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» και ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, με αφορμή των δηλώσεων του Υπουργού κ. Κώστα Σκρέκα για την  Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, επανήλθα με την παρακάτω ερώτηση.

Ελπίζω οι ένοικοι της Μαιζώνος και καλά παιδιά της σημερινής κυβέρνησης, λίγο πριν αποχωρήσουν από την Δημοτική Αρχή, να εφαρμόσουν την Κυβερνητική πολιτική της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, δίνοντας ΦΩΣ σε νοικοκυριά του Δήμου που βρίσκονται στην Ενεργειακή Φτώχεια.

Εκτός και αν επιθυμεί να συμβάλει, όπως πράττει, στη στηρίξει ιδιωτικών συμφερόντων που επιθυμούν να ξεκοκαλίσουν το Ταμείο Ανάκαμψης προς όφελός τους, αδιαφορώντας για τις Λαϊκές Ανάγκες.   

 

 

Κύριε Δήμαρχε,

 

Σε συνέντευξη που πραγματοποίησε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας με αφορμή της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, εξήγγειλε ότι στις προθέσεις της Κυβέρνησης είναι, να ξεκινήσει ένα νέο πρόγραμμα ειδικά για τα ευάλωτα νοικοκυριά, σύμφωνα και με οδηγία της Ε.Ε.

Συγκεκριμένα θα επιδοτηθούν δήμοι και περιφέρειες για τη δημιουργία φωτοβολταϊκών πάρκων μέσω «ενεργειακών κοινοτήτων», τα έσοδα των οποίων θα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών ανθρώπων που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Το πρόγραμμα αυτό θα χρηματοδοτηθεί με 100 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και θα επωφεληθούν 30.000 νοικοκυριά σε όλη τη χώρα.  

Όπως γνωρίζετε ως Δημοτική Παράταξη «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ», τόσο κατά την προεκλογική περίοδο, όσο και πρόσφατα σε ερωτήσεις που σας έχω καταθέσει, σας επισημάναμε την δυνατότητα που υπάρχει για να στηρίξουμε ως Δήμος, οικογένειες που βρίσκονται στην Ενεργειακή Φτώχεια.

Σύμφωνα με τα παραπάνω σας καλώ να με ενημερώσετε στα κάτωθι:

Ø  Θα αξιοποιήσει ο Δήμος Πατρέων τις δυνατότητες που θα δώσει η Κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ένωση, για δημιουργία Ενεργειακής Κοινότητας και την προμήθεια ηλεκτρικής Ενέργειας σε ευάλωτα νοικοκυριά του Δήμου ή θα τα αφήσετε στο σκοτάδι;   

Ø  Έχουν δοθεί στις Υπηρεσίες του Δήμου οι απαραίτητες εντολές για ενέργειες σύστασης της Ενεργειακής Κοινότητας, χωροθέτησης του Φωτοβολταϊκού Πάρκου  και την συγκέντρωση των απαιτούμενων δικαιολογητικών για την σύνταξη του φακέλου υποβολής στον ΔΕΔΔΗΕ;

Ø  Θα αξιοποιήσετε τις δυνατότητες των ενεργειακών κοινοτήτων, για μείωση του ενεργειακού κόστους και σε παροχές του Δήμου, της ΔΕΥΑΠ και των σχολικών κτιρίων, όπως έπραξε πρόσφατα ο Δήμος Αγρινίου με την σύσταση της «Ενεργειακής Κοινότητας Αγρινίου ΣΥΝΠΕ»; "

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις