Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Εγκαινιάστηκε η παιδοψυχιατρική! Η μοναδική δομή στη νοτιοδυτική Ελλάδα

Πάτρα: Εγκαινιάστηκε η παιδοψυχιατρική! ...

Παρουσία του Βασίλη Κικίλια

Εγκαινιάστηκε το Σάββατο στις 12:30 το μεσημέρι η πρώτη ψυχιατρική κλινική για παιδιά και εφήβους στην νοτιοδυτική Ελλάδα, παρουσία σύσσωμης της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας ,του Υπουργού Βασίλη Κικίλια, του αναπληρωτή Υπουργού Βασίλη Κοντοζαμάνη και της Υφυπουργού αρμόδιας για θέματα Ψυχικής Υγείας Ζωής Ράπτη.

Η δημιουργία της μονάδας νοσηλείας, που έχει χαρακτηριστεί ως ένα σημαντικό έργο σχετικά με την ανάπτυξη δομών ψυχικής υγείας για παιδιά και εφήβους, χρηματοδοτήθηκε από την 6η Υγειονομική Περιφέρεια, ενώ με απόφαση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας εντάχθηκε στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».

Η προτεινόμενη πράξη, η οποία συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, αφορά, σύμφωνα με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στη στελέχωση της ψυχιατρικής δομής για παιδιά και εφήβους που ανήκει στο «Καραμανδάνειο» Νοσοκομείο, προκειμένου να αναπτυχθεί πλήρως και να λειτουργήσει η κλινική.

Η κλινική διαθέτει επτά κλίνες και 33 άτομα προσωπικό,που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο του «Καραμανδανείου», στην Άνω πόλη. Η λειτουργία της κλινικής αποτελεί τη μοναδική δομή στη νοτιοδυτική Ελλάδα και πλέον δεν θα χρειάζεται να μεταφέρονται τα περιστατικά που χρήζουν νοσηλείας σε δομές της Αθήνας, δίνοντας τέλος στην ταλαιπωρία τους.

Να σημειώσουμε ότι μία τέτοια κλινική έλειπε από την πόλη ενώ προσπάθειες για την λειτουργία της ξεκίνησαν το 2012. Μέχρι τώρα τα παιδιά της νοτιοδυτικής Ελλάδας που χρειάζονταν βοήθεια έπρεπε να μεταφερθούν στην Αθήνα όπου κι εκεί δεν υπάρχουν εξειδικευμένες  κλινικές που να μπορούν να νοσηλεύουν μεγάλο αριθμό παιδιών.

Αποτέλεσμα ήταν πολλά παιδιά με ψυχιατρικά προβλήματα να μένουν στην παιδιατρική. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου ολόκληρες οικογένειες έπρεπε να μετακομίσουν στην Αθήνα με το ψυχολογικό, το ηθικό και το οικονομικό κόστος να είναι μεγάλο. Χαρακτηριστικό της μεγάλης ανάγκης που υπάρχει στην περιοχή για παιδοψυχιατρική κλινική είναι το γεγονός ότι στο νοσοκομείο μπορεί να βρεθούν, και να μεταφερθούν στη συνέχεια στην Αθήνα, ακόμα και δύο και τρία παιδιά την εβδομάδα τα οποία δεν θα μπορέι να τα  δεχθεί καμία δομή  καθώς όπως προαναφέρθηκε και αυτές έχουν περιορισμένο αριθμό κρεβατιών. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις