Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δέκα και πλέον ψυχιατρικά περιστατικά το μήνα "χτυπούν" την πόρτα του Καραμανδανείου- Πάνω από 600 παιδιά παρακολουθούνται

Φωτ. αρχείου unspash

Φωτ. αρχείου unspash

Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Έχει στελεχωθεί με προσωπικό

Αναγκαιότητα είναι η ύπαρξη παιδοψυχιατρικής κλινικής στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή καθώς με το πέρασμα των χρόνων όλο και περισσότερα παιδιά επιβαρύνονται ψυχικά με αποτέλεσμα οι γονείς να απευθύνονται σε ειδικούς για να λάβουν την απαραίτητη βοήθεια, ενώ όλο και περισσότεροι γονείς αντιλαμβάνονται τη σημασία της στήριξης του ευαίσθητου ψυχισμού του παιδιού τους από τους ειδικούς.

Περιπτώσεις παιδιών με ψυχολογικά προβλήματα αντιμετωπίζει το Παιδοψυχιατρικό κέντρο που λειτουργεί ήδη στο Καραμανδάνειο, ωστόσο υπάρχουν περιστατικά που χρήζουν νοσηλείας, και μάλιστα αυτά είναι πολλά. Το κενό αυτό έρχεται να καλύψει η παιδοψυχιατρική κλινική που θα αρχίσει να λειτουργεί το επόμενο διάστημα στο Καραμανδάνειο.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις στελεχών του Παιδοψυχιατρικού Κέντρου του Καραμανδανείου που λειτουργεί από το 2012, περίπου 10- 15 περιστατικά τον μήνα από όσα "χτυπούν" την πόρτα της δομής και ζητούν βοήθεια χρήζουν άμεσης νοσηλείας. Πρόκειται για παιδιά η ηλικία των οποίων κυμαίνεται από τα 10  έως τα 16 χρόνια  και αντιμετωπίζουν προβλήματα που εκτείονται από την απλή κατάθλιψη έως τις σοβαρές ψυχικές ασθένειες που χρήζουν άμεσης νοσηλείας. 

Την ίδια ώρα, στο Παιδοψυχιατρικό Κέντρο  υπάρχουν τουλάχιστον 600 περιπτώσεις παιδιών το μήνα που βρίσκονται σε άμεση επαφή με τους ειδικούς παρακολουθώντας συνεδρίες για κάποιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και το οποιο είναι ψυχολογικής και όχι ψυχιατρικής φύσεως.

Πάνω από 180 παιδιά το χρόνο που απευθύνονται στο Παιδοψυχολογικό Τμήμα χρήζουν νοσηλείας σε ψυχιατρική κλινική

Οι οικοδομικές εργασίες στην κλινική έχουν ολοκληρωθεί. Πρόκειται για ένα χώρο ειδικής κατασκευής με επτά κρεβάτια. Μάλιστα η κλινική έχει στελεχωθεί με παιδοψυχίατρους, ψυχολόγους, λογοθεραπευτές, νοσηλευτές, ακόμα και γραμματειακή υποστήριξη. Υπάρχει ήδη ένας κοινωνικός λειτουργός αλλά και προσωπικό ασφαλείας και καθαρίστριες.  Ωστόσο το πότε ακριβώς η κλινική θα είναι έτοιμη να δεχθεί μικρούς ασθενείς εξαρτάται από το Υπουργείο Υγείας.  

Να σημειώσουμε ότι μία τέτοια κλινική έλειπε από την πόλη ενώ προσπάθειες για την λειτουργία της ξεκίνησαν το 2012. Μέχρι τώρα τα παιδιά της νοτιοδυτικής Ελλάδας που χρειάζονταν βοήθεια έπρεπε να μεταφερθούν στην Αθήνα όπου κι εκεί δεν υπάρχουν εξειδικευμένες  κλινικές που να μπορούν να νοσηλεύουν μεγάλο αριθμό παιδιών.

Αποτέλεσμα ήταν πολλά παιδιά με ψυχιατρικά προβλήματα να μένουν στην παιδιατρική. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου ολόκληρες οικογένειες έπρεπε να μετακομίσουν στην Αθήνα με το ψυχολογικό, το ηθικό και το οικονομικό κόστος να είναι μεγάλο. Χαρακτηριστικό της μεγάλης ανάγκης που υπάρχει στην περιοχή για παιδοψυχιατρική κλινική είναι το γεγονός ότι στο νοσοκομείο μπορεί να βρεθούν, και να μεταφερθούν στη συνέχεια στην Αθήνα, ακόμα και δύο και τρία παιδιά την εβδομάδα τα οποία δεν θα μπορέι να τα  δεχθεί καμία δομή  καθώς όπως προαναφέρθηκε και αυτές έχουν περιορισμένο αριθμό κρεβατιών. 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις