Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Απίστευτη ατάκα Πάιατ από την Πάτρα: Όλοι θέλουν ένα ήσυχο καλοκαίρι, εκτός από τη Μύκονο

Απίστευτη ατάκα Πάιατ από την Πάτρα: Όλο...

Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα σχολίασε τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά ζητήματα

Μετά τις δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια για την επίσκεψη του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Ελλάδα αλλά και την ελπίδα του σε ένα «ήσυχο καλοκαίρι» σε σύγκριση με το περσινό καλοκαίρι και την κρίση του Oruc Reis, ο Τζέφρι Πάιατ, μίλησε σήμερα στο Regional Growth Conference εκφράζοντας την δική του οπτική γωνία και θέση.

Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα σχολίασε τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά ζητήματα, αλλά και στις σχέσεις Τουρκίας και ΗΠΑ, δίχως να «αποκαλύπτει» πληροφορίες για τη συνάντηση Μπάιντεν και Ερντογάν, ενώ χαρακτηριστική ήταν η φράση του «όλοι θέλουν ένα ήσυχο καλοκαίρι, εκτός από τη Μύκονο».

Ειδικότερα, ο κ.Πάιατ αναφέρθηκε στις πρόσφατες εξελίξεις στις ελληνοαμερικανικές, τις ελληνοτουρκικές αλλά και τις προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Αρχικά, για την επίσκεψη Τσαβούσογλου στην Ελλάδα αλλά και την αισιοδοξία του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στο ίδιο συνέδριο ότι θα έχουμε ένα ήσυχο καλοκαίρι φέτος, ο κ. Pyatt εξέφρασε την ικανοποίησή του και τόνισε ότι και οι ΗΠΑ επιθυμούν κάτι τέτοιο που είναι και αμοιβαία επωφελές.

Για την Τουρκία είπε ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν σθεναρά τα βήματα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την προώθηση του διαλόγου αλλά και την επαναδιατύπωση των κόκκινων γραμμών. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ είχαν εκφράσει πέρυσι το καλοκαίρι την ανησυχία τους για τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας και ιδιαίτερα στην θαλάσσια περιοχή της Κύπρου. Για τους πυραύλους S-400 επανέλαβε τις θέσεις της αναπληρώτριας υπουργού Εξωτερικών Wendy Sherman κατά την διάρκεια της επίσκεψής της στην Τουρκία η οποία μίλησε ξεκάθαρα και για τις θέσεις των ΗΠΑ στο συγκεκριμένο θέμα αλλά και για θέματα σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Πηγή:onalert.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις