Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αίγιο: Τεράστια προβλήματα για τον Δήμο – Πολεοδομία απορρίμματα και κατασχετήρια

Αίγιο: Τεράστια προβλήματα για τον Δήμο ...
Ξανάλατος Νίκος

Απαιτούνται άμεσες λύσεις αλλιώς το αδιέξοδο είναι ορατό

Στην κόψη του ξυραφιού βρίσκεται η λειτουργία του  νέου διευρυμένου Δήμου της Αιγιάλειας,  αφού τα παλαιά άλυτα προβλήματα όπως η διαχείριση των απορριμμάτων και τα νέα που κληρονομήθηκαν μετά τις συνεννώσεις, όπως τα χρέη εκατομμυρίων ευρώ, αποτελούν εκρηκτικό μίγμα.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αιγίου Στάθης Θεοδωρακόπουλος, παραδέχτηκε πως η λειτουργία του δήμου είναι οριακή, αφού μόνο τα κατασχετήρια από προμηθευτές ξεπερνούν τα διακόσια, αλλά  οι διαδικασίες κατά της δημοτικής περιουσίας από τους πιστωτές έχουν παγώσει για λίγο διάστημα, μετά από προσωπική του παρέμβαση.

Ο Δήμαρχος εξέφρασε την αγωνία του για το αν τελικά ο υπερχρεωμένος δήμος θα καταφέρει να στηθεί στα πόδια του οικονομικά, καθώς παρά το νοικοκύρεμα που επικαλείται ο ίδιος πως έχει γίνει, χρειάζεται επειγόντως νέο δάνειο για να τα καταφέρει.

Μεγάλη αιμορραγία αποτελεί το γεγονός, πως είναι αναγκασμένος να στέλνει τα σκουπίδια του στην Ηγουμενίτσα, αφού δεν υπάρχει χώρος υγειονομικής ταφής στην περιοχή, με αποτέλεσμα να πληρώνει ετησίως πάνω από 2.000.000 ευρώ!

Σε ό,τι αφορά τα πακετοποιημενα σκουπίδια παλαιοτέρων ετών που βρίσκονται πεταμένα στην περιοχή της Τέμενης, ο Δήμαρχος αναγνώρισε το πρόβλημα και είπε πως εάν δεν βρεθεί το επιπλέον 1.000.000 ευρώ που χρειάζεται προκειμένου αυτά να απομακρυνθούν, τότε σε λίγο διάστημα θα λήξει και η προστασία που προσφέρει η εξωτερική μεμβράνη που αποτελεί το περιτύλιγμα και τότε τα σκουπίδια που είναι ήδη σε αποσύνθεση, θα αποτελούν πραγματικό δημόσιο κίνδυνο για την υγεία των κατοίκων της περιοχής.

Τέλος ο ο κ. Θεοδωρακόπουλος είπε, πως έχει προχωρήσει τις διαδικασίες για την κατασκευή από ιδιώτες ενός εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων, το οποίο δεν θα αυξήσει το κόστος των δημοτικών τελών, αλλά ο ιδιώτης θα απολαμβάνει το κέρδος από την εκμετάλλευση των παραγομένων από την επεξεργασία των απορριμμάτων,  προϊόντων.

Ο δήμαρχος ζήτησε βοήθεια για την υπηρεσία της πολεοδομίας, που από την Νομαρχία περιήλθε στην   αρμοδιότητα του Δήμου με δυο υπαλλήλους εν ενεργεία και έναν στα όρια της σύνταξης, ενώ αυξηθήκαν κατά πολύ τα γεωγραφικά όρια ευθύνης της.

«Μας έφεραν μόνο τους λογαριασμούς» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρακόπουλος και… «κάρφωσε» τον Δήμο της Πάτρας, γιατί όπως είπε έπρεπε να αποδεσμεύσει κάποιους από τους πολλούς υπαλλήλους μηχανικούς που τώρα διαθέτει, ώστε να ενισχύσουν το Αίγιο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις