Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Στις 10 Ιουνίου 2021 έρχεται στα θερινά η ταινία με την Άντρα Ντέι ως Μπίλι Χολιντέι

Στις 10 Ιουνίου 2021 έρχεται στα θερινά ...

Η 36χρονη Αφροαμερικανή ηθοποιός και ερμηνεύτρια κέρδισε για το ρόλο τη Χρυσή Σφαίρα και υποψηφιότητα για το Όσκαρ α' γυναικείου ρόλου

Σε διανομή της Σπέντζος Φιλμ θα βγει στις Ελληνικές θερινές αίθουσες η Οσκαρική ταινία “Ηνωμένες Πολιτείες εναντίον Μπίλι Χολιντέι - The United States vs. Billie Holiday” σε σκηνοθεσία του 61χρονου Αφροαμερικανού δημιουργού Λι Ντάνιελς της ταινίας «Precious – Μονάκριβη». Η ταινία που προγραμματίζεται, όπως είδαμε να κάνει πρεμιέρα στα θερινά σινεμά της χώρα μας στις 10 Ιουνίου 2021, αφηγείται την ιστορία της τζαζ τραγουδίστριας Billie Holiday (1915-1959) και του «Strange Fruit», του τραγουδιού διαμαρτυρίας που της έφερε φήμη αλλά και βάσανα.

Η Holiday στοχοποιήθηκε από το FBI, το οποίο θεώρησε εμπρηστικό το τραγούδι της. Εστιάζοντας στη εξάρτησή της από ουσίες δόθηκε εντολή σε έναν μαύρο αστυνομικό, τον Jimmy Fletcher (τον ρόλο ενσαρκώνει ο Trevante Rhodes, γνωστός από τις ταινίες «Moonlight» και «Bird Box») να παρακολουθήσει και να συλλάβει τη Holiday. Οι δυο τους κατέληξαν εραστές.

Τον κεντρικό ρόλο υποδύεται η 36χρονη Αμερικανίδα ηθοποιός και ερμηνεύτρια Andra Day, η οποία θεωρήθηκε αποκάλυψη. Για το ρόλο της η Andra Day που μάλιστα τα τελευταία κουτσομπολιά λένε πως έχει κλέψει την καρδιά και το ενδιαφέρον του 57χρονου σούπερ σταρ Μπραντ Πιτ, προτάθηκε για το βραβείο Όσκαρ καλύτερου α’ γυναικείου ρόλου ωστόσο έχασε από την Φράνσις ΜακΝτόρμαντ της «Χώρας των νομάδων». Επίσης η Andra Day κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα – Golden Globe για την καλύτερη γυναικεία ερμηνεία σε δράμα ενώ είχε υποψηφιότητα και για τη Χρυσή Σφαίρα καλύτερου πρωτότυπου τραγουδιού για το «Tigress and Tweed».

Στο φιλμ “Ηνωμένες Πολιτείες εναντίον Μπίλι Χολιντέι - The United States vs. Billie Holiday” που έχει διάρκεια 130 λεπτά, εκτός της Andra Day και του Trevante Rhodes παίζουν και οι Garrett Hedlund, Leslie Jordan, Miss Lawrence, Adriane Lenox, Natasha Lyonne, Rob Morgan, Da'Vine Joy Randolph, Evan Ross και Tyler James Williams.

*Η ταινία ενδεχομένως να έρθει για προβολή και στην Πάτρα στο θερινό σινε-Κάστρο στο Ρίο.

Να προσθέσουμε πως το σενάριο της ταινίας βασίστηκε στο βιβλίο «Chasing the Scream: The First and Last Days of the War on Drugs» του Βρετανού Johann Hari. Το φιλμ διατίθεται και διαδικτυακά στην streaming πλατφόρμα Hulu.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture