Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάρτε ΙΕΚ… «ξεχάστε τις σχολές»– Άγονος ο διάλογος των Ηλείων αιρετών με την Κεραμέως

Πάρτε ΙΕΚ… «ξεχάστε τις σχολές»– Άγονος ...

Καμία ανταπόκριση δεν βρήκε η Ηλειακή αντιπροσωπεία των αιρετών από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως κατά τη συνάντηση που είχαν χθες το μεσημέρι στο γραφείο της στην Αθήνα

Καμία ανταπόκριση δεν βρήκε η Ηλειακή αντιπροσωπεία των αιρετών από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως κατά τη συνάντηση που είχαν χθες το μεσημέρι στο γραφείο της στην Αθήνα, ζητώντας να γίνει δεκτό το αίτημα ενός ολόκληρου νομού για παραμονή και αναβάθμιση των πανεπιστημιακών τμημάτων του νομού. Μπορεί πριν την συνάντηση με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως η κατάργηση των πανεπιστημιακών τμημάτων της Ηλείας να εντάσσονταν σε ένα… «χρονικό προαναγγελθέντος θανάτου», όμως η χθεσινή άρνηση της υπουργού και το απ’ την αρχή αρνητικό κλίμα που επικράτησε, προκάλεσε την έντονη αντίδραση των αιρετών της Ηλείας που συμμετείχαν σε αυτή -και όχι μόνο- και πλέον μπαίνει σε εφαρμογή η «επιχείρηση» των δυναμικών κινητοποιήσεων το πλαίσιο των οποίων θα καθοριστεί τις επόμενες ώρες…

 

Πρόταση του Υπ. Παιδείας για ΙΕΚ αντί Πανεπιστημίων στην Ηλεία!

 

Στη συνάντηση με την κα Κεραμέως συμμετείχαν οι βουλευτές Ηλείας, ΔιονυσίαΘεοδώρα Αυγερινοπούλου, Ανδρέας Νικολακόπουλος, Διονύσης , Καλαματιανός, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, οι δήμαρχοι Πύργου, Τάκης Αντωνακόπουλος, Ήλιδας, Γιάννης Λυμπέρης, Αρχαίας Ολυμπίας, Γιώργος Γεωργιόπουλος και Ανδραβίδας – Κυλλήνης, Γιάννης Λέντζας.

Ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος τόνισε πως «Η εμπάθεια από το Υπουργείο Παιδείας κατά της Ηλείας, ήταν δυστυχώς το μόνο που συναντήσαμε! Δεν καταναλώνουμε πλέον άλλο χρόνο σε άγονους και ατελέσφορους διαλόγους. Αυτό που θα γίνει από εδώ και πέρα είναι η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μας».

Ενδεικτική και η δήλωση του δημάρχου Ήλιδας κ. Γιάννη Λυμπέρη, ο οποίος μίλησε για «μάσκες που έπεσαν», για «μπάρμπα στην Κορώνη» και για «ανεπιθύμητους» να έρθουν στην Ηλεία, όσοι υπογράφουν την «ταφόπλακα», όχι μόνο σε σχέση με τις Σχολές, αλλά και με μια σειρά έργων που δεν υλοποιούνται, με μια σειρά τραγικών ελλείψεων, ενάντια στην λαό της Ηλείας…

“Τριάντα χρόνια πίσω φέρνει την Ολυμπία και την Ηλεία η κατάργηση των σχολών”, δήλωσε ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Γεωργιόπουλος. Την αγανάκτηση, την οργή και την αγωνία των Ηλείων μετέφερε στην υπουργό Παιδείας ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, ενώ έκανε λόγο για συμπεριφορά που στοχοποιεί την Ηλεία. Από την πλευρά του ο κ. Νικολακόπουλος αναφέρει πως ζήτησε από την Υπουργό κα Κεραμέως να επισκεφθεί την Ηλεία.

Την αγωνία και την αγανάκτηση των πολιτών της Ηλείας αποτύπωσε με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο ο βουλευτής Ηλείας και αναπληρωτής Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Διονύσης Καλαματιανός, τονίζοντας πως «Η αγανάκτηση των Ηλείων ξεχειλίζει. Θα μας βρείτε όλους μαζί απέναντι σ’ αυτές τις αποφάσεις».

Ο κ. Κατρίνης σχολίασε πως «Αυτοί αποφάσισαν να εξαφανίσουν την Ηλεία από το χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, αυτοί αποφάσισαν ότι μπορεί να ενταχθεί το έργο του ΒΟΑΚ στην Κρήτη στο Ταμείο Ανάκαμψης αλλά ο δρόμος “Πάτρα-Πύργος” μπορεί να περιμένει».

 

Τι υποστηρίζει η υπουργός

 

Παράλληλα αναφέρθηκε στο τι ειπώθηκε από πλευράς υπουργού και τα ρητορικά ερωτήματα που τέθηκαν ως επιχείρημα για την απόφαση του να κλείσουν οι σχολές. «Η αλήθεια είναι ότι η κ. Κεραμέως μας εξέθεσε κάποιους αριθμούς που όσο και αν δεν μας αρέσει οι αριθμοί αυτοί είναι αμείλικτοι. Έθεσε λοιπόν υπόψη τα στοιχεία που είχαμε ήδη στη διάθεση μας και τα έχει η σύγκλητος που έχουν να κάνουν με την ελάχιστη βάση εισαγωγής στα τμήματα αυτά αλλά και το ποσοστό αποφοίτησης από τις σχολές αυτές.

Δηλαδή από την Μουσειολογία και την Γεωπονία. Και μας έθεσε το εξής θα έλεγα ρητορικό ερώτημα: Θέλετε τα παιδιά μας να μπαίνουν σε σχολές και να μην αποφοιτούν; Μάλιστα είπε ότι στη Μουσειολογία το ποσοστό αποφοίτησης είναι 5% αν θυμάμαι καλά αλλά πάντως ήταν μονοψήφιος αριθμός. Θέλετε λοιπόν να μπαίνουν φοιτητές σε σχολές να μην αποφοιτούν ή να βγαίνουν άνεργοι. Επειδή θέλω να είμαι ειλικρινής, αυτό είναι πράγματι μία διάσταση που δεν μπορούμε να την παρακάμψουμε. Είπα λοιπόν στην κυρία Υπουργό ότι αυτά τα τμήματα απαξιώθηκαν όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα από το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Γιατί το Πανεπιστήμιο Πατρών ουδέποτε, (σε αυτό συμφωνούμε όλοι), προώθησε, ουδέποτε θέλησε να έχει μία ουσιαστική εξακτίνωση. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Και σε αυτή την πραγματικότητα, αυτό το έγκλημα που συντελείτε το Υπουργείο τώρα γίνεται συνεργός. Η όλη διαδικασία μπορεί να ξεκίνησε με το περίφημο νόμο Γαβρόγλου επί ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που έθεσε και η Υπουργός, όμως αυτό υλοποιείται και ολοκληρώνεται τώρα. Δεν μπορούμε να το παρακάμψουμε. Πριν την συνάντηση με την κ. Κεραμέως συναντηθήκαμε με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ την κ. Γεννηματά. Αυτό που ζητήσαμε όλοι μας από την κ Γεννημματά είναι αξιοποιώντας αναμφίβολα το θεσμικό της ρόλο να αναδείξει το θέμα πολιτικά στην βουλή προκειμένου και εμείς να ισχυροποιήσουμε το δίκαιο αίτημά μας. Ανάλογα θα προχωρήσουμε και σε αντίστοιχες ενέργειες στο προσεχές διάστημα, θα πρέπει να ανασυγκροτήσουμε τις δυνάμεις μας. Θα πρέπει λίγο να δούμε το πλαίσιο μέσα στο οποίο πρέπει να κινηθούμε τις επόμενες ημέρες», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Γιαννόπουλος.

 

Πηγή: patrisnews

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις