Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Πέθανε στα 106 του χρόνια ο Αμερικανός ηθοποιός Νόρμαν Λόιντ

Πέθανε στα 106 του χρόνια ο Αμερικανός η...

Είχε παίξει και με τον Τσάρλι Τσάπλιν στα "Φώτα της Ράμπας"

Ο Νόρμαν Λόιντ - Norman Lloyd που υπήρξε βετεράνος ηθοποιός, παραγωγός και σκηνοθέτης, σύμφωνα με δημοσίευμα του Deadline Hollywood, απεβίωσε πλήρης ημερών, στο σπίτι του στο Λος Άντζελες στις 11 Μαΐου 2021. Ο Νόρμαν Λόιντ ήταν ο γηραιότερος εν ζωή ηθοποιός στον κόσμο και πέθανε σε ηλικία 106 χρόνων.

Γεννημένος στις 8 Νοεμβρίου 1914, στο Νιου Τζέρσεϊ των ΗΠΑ ο Λόιντ ξεκίνησε την καριέρα του από τη Νέα Υόρκη.

Συνεργάστηκε με μεγάλους κινηματογραφιστές του Χόλιγουντ. Η καριέρα του ξεκίνησε από τον βουβό κινηματογράφο, τη δεκαετία του 1960 ήταν πρωτοπόρος στην τηλεόραση και πάντα κρατούσε στην ψυχή του, την πρώτη του αγάπη, το θέατρο.

Χαρισματικός με επιβλητική φωνή ο Λόιντ είχε μία σημαντική καριέρα που ξεκίνησε από το 1937 στο Θέατρο Mercury του Όρσον Γουέλς. Συμμετείχε στην πρώτη παραγωγή του, μια μοντέρνα προσαρμογή του «Ιούλιου Καίσαρα» του Σαίξπηρ, με τίτλο «Καίσαρας».

Ήταν επίσης να πρωταγωνιστήσει στην αριστουργηματική ταινία "Πολίτης Κέιν - Citizen Kane" σε σκηνοθεσία του Όρσον Γουέλς το 1941, ωστόσο όταν ο σπουδαίος σκηνοθέτης αντιμετώπισε οικονομικά προβλήματα ο Λόιντ εγκατέλειψε το έργο και επέστρεψε στη Νέα Υόρκη.

Όπως έγραψαν οι New York Times, ο Lloyd εκείνη την περίοδο περίμενε και το πρώτο του παιδί από τη σύζυγο του, Peggy, κι έτσι αναγκάστηκε να ψάξει αλλού για δουλειά.

Το ντεμπούτο του στην μεγάλη οθόνη το έκανε τελικά ως κακοποιός που έπεσε από την κορυφή του Αγάλματος της Ελευθερίας στην ταινία «Σαμποτέρ» του επίσης σπουδαίου δημιουργού Άλφρεντ Χίτσκοκ το 1942.

 Ο ρόλος τον βοήθησε να έχει μια μακρά σχέση με τον Χίτσκοκ και τον οδήγησε σε ρόλους όπως τον ψυχικά άρρωστο ασθενή στο «Νύχτα Αγωνίας» (Spellbound) με τον Γκρέγκορι Πεκ. Στη συνέχεια εργάστηκε ως εκτελεστικός παραγωγός και διευθυντής της δημοφιλούς τηλεοπτικής εκπομπής Alfred Hitchcock Presents στη δεκαετία του 1950 και του 1960.

 Έπαιξε με τον θρύλο Τσάρλι Τσάπλιν στα «Φώτα της Ράμπας», στην αμερικάνικη τηλεοπτική σειρά «St. Elsewhere», στον «Συνήγορο υπεράσπισης» (The Practice) και στην ταινία «Κύκλος των Χαμένων Ποιητών» (Dead Poets Society) του Πίτερ Γουίαρ με τον αξέχαστο Ρόμπιν Γουίλιαμς το 1989.

Η τελευταία του εμφάνιση στην οθόνη ήταν στην ταινία «Trainwreck» το 2015 με πρωταγωνίστρια την Έιμι Σούμερ - Amy Schumer που είχε προβληθεί και στην Πάτρα στη Βέσο Μάρε.

Να θυμίσουμε πως τον Ιούλιο του 2020 είχε πεθάνει στα 104 της χρόνια η θρυλική ηθοποιός Olivia de Havilland.

Με στοιχεία και από το ΑΠΕ

Η φωτ. είναι από ανάρτηση του deadline.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture