Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Νίκος Νικολόπουλος: Η Δημοτική Αρχή να μην εμπαίζει τους συμβασιούχους

Νίκος Νικολόπουλος: Η Δημοτική Αρχή να μ...

Να προχωρήσει ο Δήμαρχός στη σύναψη με Απευθείας Ανάθεση, διετούς Εργασίας για κάθε συμβασιούχο που σήμερα προσφέρει υπηρεσίες στο Δήμο, ζητά ο κ. Νικολόπουλος

Ο Νίκος Νικολόπουλος, επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης Νέα Πάτρα σε ανακοίνωση του ζητά από την Δημοτική αρχή Πελετίδη να μην εμπαίζει και να στηρίξει τους συμβασιούχους του Δήμου, με τη σύναψη συμβάσεων εργασίας διετούς διάρκειας.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Νικολόπουλος, το 2016 η Δημοτική Αρχή Πελετίδη διοργάνωσε πορεία διαμαρτυρίας κατά της Ανεργίας από την Πάτρα έως την Αθήνα.

Πέντε χρόνια μετά η Κομμουνιστική Δημοτική Αρχή Πελετίδη, αρνείται να στηρίξει των αγώνα των εργαζομένων του Δήμου, που εργάζονται ή εργάζονταν μέχρι πρόσφατα με Κοινωφελή Προγράμματα στο Δήμο, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες του και βρίσκονται σε δικαστική διαδικασία για δικαίωση.

Δυστυχώς, ο μεγαλύτερος αριθμητικά εργοδότης στο Δήμο Πατρέων, αδιαφορεί για τον ανθρώπινο πόνο και την αγωνία των οικογενειών για εργασία, οδηγώντας τους συνειδητά στην Ανεργία. 

Ως Δημοτική Παράταξη «Νέα Πάτρα», σε απάντηση της επιστολής που λάβαμε στις 10/5/2021 από 33 συμβασιούχους του Δήμου, που η Δημοτική Αρχή Πελετίδη εμπαίζει, καταθέσαμε τα παρακάτω:

«Αγαπητοί Συνάδελφοι και Συνδημότες,

Έλαβα την επιστολή σας σχετικά με τον εμπαιγμό της Παρούσας Δημοτικής Αρχής Πελετίδη, σχετικά με την υπόσχεση που σας είχε δώσει προεκλογικά για παραμονή στο Δήμο αφού καλύπτεται πάγιες και Διαρκείς Ανάγκες.

Ως Επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ», αλλά και ως εργαζόμενος από τα μικρά μου χρόνια κατανοώ τα συναισθήματά σας στην αδυναμία για σταθερή απασχόληση και τις αρνητικές συνέπειες της Ανεργίας που οδηγήστε από την παρούσα Δημοτική Αρχή Πελετίδη.

Για όλους του εργαζόμενους του Δήμου Πατρέων που απασχολούνται με Κοινωφελή Προγράμματα, η διατυπωμένη θέση της παράταξή μας είναι τα εξής:

Ø Να μην προχωρήσει ο Δήμος Πατρέων σε καμία απόλυση Συμβασιούχου, που καλύπτει πάγια και διαρκή ανάγκη στον Δήμο.

Ø Να προχωρήσει ο Δήμαρχός στη σύναψη με Απευθείας Ανάθεση, διετούς Εργασίας για κάθε συμβασιούχο που σήμερα προσφέρει υπηρεσίες στο Δήμο ή βρίσκεται σε δικαστικό αγώνα και καλύπτει πάγιες ανάγκες του. Η παραπάνω ανάθεση, θα προέλθει μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και κάλυψη των δαπανών θα είναι από ιδίους πόρους. Άλλωστε το έχει πράξη και σήμερα, με την γνωστή ανάθεση σε κάτοικο του Ξηρόμερου Αιτωλοακαρνανίας, για τις ανάγκες βιντεοσκοπήσεων των εκδηλώσεων του Δήμου.

Ø Την δαπάνη για τους συμβασιούχους ο Δήμος οφείλει, εκ’ των υστερών να διεκδικήσει από τον κρατικό προϋπολογισμό ακόμη και δικαστικά.

Σύμφωνα με τα παραπάνω σας να γνωρίζετε ότι εάν έρθει προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο, τα μέλη της Παράταξης «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» θα ζητήσουν από την Δημοτική Αρχή να υιοθετήσει τις παραπάνω προτάσεις μας και να επανέλθουν στην εργασία, εργαζόμενοι που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου. 

Παράλληλα δεσμεύομαι ως επικεφαλής, να θέσω το αίτημα προς συζήτηση στα θεσμικά όργανα του Δήμου σε συνεργασία και με τις άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Παραμένω στη διάθεσή σας».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις