Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στο 30% η θετικότητα των μοριακών τεστ στα νοσοκομεία της Αιτωλοακαρνανίας

Στο 30% η θετικότητα των μοριακών τεστ σ...

Πρόβλημα με τα αντιδραστήρια στην Πάτρα - στην Αθήνα οι έλεγχοι

Επιδεινώνεται η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αιτωλοακαρνανίας όπου η θετικότητα πλέον έχει αγγίξει το 30% στα μοριακά τεστ (PCR) ενώ οι κλινικές covid σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι έχουν γεμίσει ασφυκτικά.
Σύμφωνα με πληροφορίες του karvasaras.gr, στο νοσοκομείο Μεσολογγίου χθες σε 102 μοριακά τεστ (PCR) βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό 25 δείγματα, ενώ στο νοσοκομείο Αγρινίου σε 108 PCR βρέθηκαν θετικά τα 33.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα σημερινά μοριακά τεστ του νοσοκομείου Μεσολογγίου δεν θα σταλούν στην Πάτρα, λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων, αλλά στην Αθήνα, με αποτέλεσμα να υπάρχει μία μικρή καθυστέρηση.

Ειδικότερα, αναμένεται να σταλούν 150-200 μοριακά τεστ προς εξέταση και υπάρχει ανησυχία για ενδεχόμενη «έκρηξη» θετικότητας στα αποτελέσματα των τεστ αφού σε μεγάλο ποσοστό αφορούν επαφές ήδη διαπιστωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού.

Από εκεί και πέρα, στην κλινική κορωνοϊού του νοσοκομείου Αγρινίου νοσηλεύονται 25 ασθενείς με κορωνοϊό ενώ σε αυτή του Μεσολογγίου άλλοι 23. Στο Αγρίνιο έχει αποφασιστεί ότι με την αναστολή λειτουργίας των εξωτερικών ιατρείων και των τακτικών χειρουργείων, υπάρχει η δυνατότητα επέκτασης των κλινών covid έως τις 45 (τόσες μπορούν να εξυπηρετήσουν οι παροχές οξυγόνου στο νοσοκομείο). Σχετικά με το νοσοκομείο Μεσολογγίου, αν παρουσιαστεί η ανάγκη, υπάρχει η δυνατότητα προσθήκης έξι ακόμη κρεβατιών στην κλινική covid.

Σε κάθε περίπτωση, υπάρχει μεγάλη ανησυχία ευρύτερα, από υγειονομικούς και μη, για την έξαρση του κορωνοϊού στην περιοχή. Ειδικά μετά το νέο χθεσινό ρεκόρ κρουσμάτων στην Αιτωλοακαρνανία, όπου το «κοντέρ» έγραψε 158 σε ένα 24ωρο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις