Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ελληνικά νησιά "covid free" με έκτακτο σχέδιο εμβολιασμών- Πώς θα ταξιδεύουμε

Ελληνικά νησιά "covid free" με...

ΔΕΙΤΕ το ΒΙΝΤΕΟ

ΔΕΙΤΕ τι περιλαμβάνει το σχέδιο «Γαλάζια Ελευθερία» που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Την Τετάρτη ανακοινώσεις για τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις.

 

Οσον αφορά στις μετακινήσεις προς τα νησιά, που ανοίγουν από Παρασκευή 14 Μαΐου, οι ταξιδιώτες θα πρέπει να φέρουν μαζί τους είτε το πιστοποιητικό εμβολιασμού είτε αρνητικό αποτέλεσμα τεστ κορονοϊού (μοριακό, rapid η self test). Κατά τις πρώτες ημέρες τα αρνητικά τεστ θα πιστοποιούνται με έγγραφη δήλωση ενώ στη συνέχεια σε συνεργασία και με το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής θα λειτουργήσει ειδική ψηφιακή πλατφόρμα.

ΔΕΙΤΕ το ΒΙΝΤΕΟ: 

Kατάργηση των SMS στο 13033 αλλά και στο 13032 και των ραντεβού με click away ή click inside, επέκταση ωραρίου κυκλοφορίας και άρση της απαγόρευση μετακινήσεων από νομό σε νομό αναμένεται να ανακοινωθεί την Τετάρτη 12 Μαρτίου έπειτα από τη συνεδρίαση των ειδικών λοιμωξιολόγων και την τελική τους εισήγηση στην κυβέρνηση. Πρόκειται ίσως για το σημαντικότερο πακέτο άρσης μέτρων που έχει γίνει μέχρι στιγμής και είναι ένα σημαντικό βήμα για να αφήσει η χώρα πίσω της το lockdown και οι πολίτες να δουν με αισιοδοξία την επιστροφή στην κανονικότητα.

Ωστόσο, κάποια μέτρα φαίνεται πως θα παραμείνουν για λίγο ακόμα καιρό. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, χωρίς μουσική αναμένεται να εξακολουθήσουν να λειτουργούν τα καταστήματα εστίασης για ολόκληρο τον μήνα Μάιο, ενώ φαίνεται πως η κυβέρνηση θα εισηγηθεί στην Επιτροπή των λοιμωξιολόγων το άνοιγμα των γυμναστηρίων να πραγματοποιηθεί στις 24 Μαΐου (και όχι από 17), αλλά για όλους τους πολίτες και όχι μόνο για τους εμβολιασμένους. Ωστόσο, τα υγειονομικά πρωτόκολλα, δηλαδή το εάν θα είναι απαραίτητες οι μάσκες και πόσοι πελάτες θα μπορούν να γυμνάζονται ανά τ.μ. θα πρέπει να αποφασιστούν από την Επιτροπή.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις