Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Διαδικτυακά 13 με 15 Μαΐου 2021 το 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Παχυσαρκίας

Διαδικτυακά 13 με 15 Μαΐου 2021 το 15ο Π...

Ιδιαίτερη θέση στο πρόγραμμα κατέχει η ομιλία του Καθηγητή Triantafyllos Chavakis από τη Γερμανία, με θέμα «Innate immune cells in metabolic organs in obesity».

Η Ελληνική Ιατρική Εταιρεία Παχυσαρκίας (Ε.Ι.Ε.Π.) διοργανώνει το 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Παχυσαρκίας, το τριήμερο 13-15 Μαΐου 2021, για πρώτη φορά διαδικτυακά. Το συνέδριο, που αποτελεί εδώ χρόνια θεσμό της επιστημονικής και εκπαιδευτικής δραστηριότητας της Εταιρείας, συμπίπτει φέτος με τη συμπλήρωση των 30 χρόνων από την ίδρυση της. 

Όλα τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής έχουν καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε και φέτος να διοργανωθεί ένα πολύ επιτυχημένο Συνέδριο παρά τις αντίξοες συνθήκες της πανδημίας. Έτσι, η προσεκτική επιλογή της θεματολογίας, με έμφαση στις νεότερες εξελίξεις στην πρόληψη και αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, αλλά και ιδιαίτερα των επιπλοκών της, θα δώσει απαντήσεις σε καθημερινά ερωτήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες υγείας που ασχολούνται με υπέρβαρους και παχύσαρκους ασθενείς.

Η επιλογή εξαίρετων Ελλήνων επιστημόνων έχει ως στόχο να μεταδοθούν όχι μόνο οι γνώσεις τους αλλά και η μεγάλη κλινική τους εμπειρία, διότι μόνο ο συνδυασμός της θεωρίας με την πράξη μπορεί να οδηγήσει στην ολοκληρωμένη γνώση, αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου.

Ιδιαίτερη θέση στο πρόγραμμα κατέχει η ομιλία του Καθηγητή Triantafyllos Chavakis από τη Γερμανία, που θα παρουσιασθεί για 1η φορά στη χώρα μας, με θέμα «Innate immune cells in metabolic organs in obesity».

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, θα δοθούν ενδιαφέρουσες διαλέξεις, θα παρατεθούν ερευνητικά αλλά και κλινικά θέματα, και θα παρουσιαστούν ολοκληρωμένες γνώσεις και εμπειρίες σε στρογγυλά τραπέζια.

Πιο συγκεκριμένα, η θεματολογία του συνεδρίου περιλαμβάνει τις παρακάτω ενότητες:

•             Νεότερες γνώσεις για τη σχέση της παχυσαρκίας με τις σοβαρότερες παθήσεις της σύγχρονης εποχής

•             Συχνοί και νεότεροι παράγοντες που επιδρούν στην παθοφυσιολογία της παχυσαρκίας

•             Θέματα Ψυχικής Υγείας στην παχυσαρκία. Ιδιαίτερα θέματα που αφορούν τον παχύσαρκο

•             Επίδραση της συμπεριφοράς στην παχυσαρκία

•             Επιδράσεις της παχυσαρκίας στο καρδιαγγειακό

•             Αλληλεπίδραση του σακχαρώδη διαβήτη και της παχυσαρκίας

•             Ανάλυση της βαριατρικής χειρουργικής

•             Θέσεις των φορέων υγείας για την παχυσαρκία.

Χορηγός επικοινωνίας του 15ου Πανελλήνιου Ιατρικού Συνεδρίου Παχυσαρκίας, είναι η medΝutrition.

Στον χαιρετισμό του ο Ευθύμιος Καπάνταης, Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και Πρόεδρος της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας αναφέρει πως είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά «να σας υποδεχθούμε εκ μέρους της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας στο 15ο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο Παχυσαρκίας, το οποίο θα διεξαχθεί για πρώτη φορά Διαδικτυακά, από την Πέμπτη 13 Μαΐου έως το Σάββατο 15 Μαΐου 2021.

Το 15ο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο Παχυσαρκίας συμπίπτει με τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την ίδρυση της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας, η οποία ήδη αποτελεί καταξιωμένο επιστημονικό φορέα στη χώρα μας. Η επιστημονική της δραστηριότητα δεν εξαντλήθηκε αυτά τα χρόνια μόνο στη διοργάνωση Πανελληνίων Συνεδρίων όπου παρουσιάζονταν οι επιστημονικές εξελίξεις, και Διημερίδων με πιο φροντιστηριακό ύφος, αλλά επεκτάθηκε στη διοργάνωση Βαλκανικών Συνεδρίων και Πανευρωπαϊκών Συνεδρίων της EASO (European Association for the Study of Obesity) και του ECOG (European Childhood Obesity Group), συμβάλλοντας αποφασιστικά στη συνεχιζόμενη εκπαίδευση των Ελλήνων επαγγελματιών υγείας που ασχολούνται με το αυξημένο σωματικό βάρος και τις επιπτώσεις του. Επιπλέον, παράλληλος σκοπός της Εταιρείας μας αποτελεί η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών της χώρας μας σε θέματα δημόσιας υγείας και πρόληψης και για το λόγο αυτό διοργανώνει κάθε χρόνο πολλές και ποικίλες δραστηριότητες».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας προσκαλεί τέλος τους ενδιαφερόμενους να παρακολουθήσουν διαδικτυακά τις εργασίες του 15ου Πανελληνίου Ιατρικού Συνεδρίου Παχυσαρκίας μιας και η ενεργός συμμετοχή του κόσμου θα εμπλουτίσει τις γνώσεις και θα διευρύνει τους επιστημονικούς του ορίζοντες αλλά συγχρόνως «θα αποτελέσει και μια ευκαιρία να συζητήσουμε και να ανταλλάξουμε απόψεις για όλα τα θέματα της παχυσαρκίας και των επιπλοκών της, στα 30α γενέθλια της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας».

Η επίσημη ιστοσελίδα του συνεδρίου είναι η pcoconvin.eventsair.com

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις