Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Οριστικοποιείται σήμερα η παραχώρηση του ΚΕΤΧ για την κατασκευή νέου αστυνομικού μεγάρου στην Πάτρα

Οριστικοποιείται σήμερα η παραχώρηση του...

Με την υπογραφή της ΚΥΑ

Υπογράφεται εντός της ημέρας από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την κατασκευή του νέου αστυνομικού μεγάρου της Πάτρας σε έκταση του Κέντρου Εκπαιδευσης Τεχνικού (ΚΕΧΤ). Η κατασκευή θα γίνει μέσω σύμπραξης δημοσίου και ιδιωτικού τομέα .

Εχει προηγηθεί η υπογραφή του υπουργού Οικονομικων και μετά την ολοκληρώση της διαδικασίας οριστικοποιείται το θέμα της παραχώρησης της έκτασης στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τα επόμενα 50 χρόνια, με την καταβολή ενός συμβολικού μηνιαίου μισθώματος.

 

Οι υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. που θα μεταφερθούν στο ΚΕΤΧ

Με βάση τον προγραμματισμό,  υπάρχουν οι σκέψεις στο νέο κτίριο του ΚΕΤΧ να μετακομίσουν η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας και η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας. Επιπλέον, προβλέπεται και η δημιουργία σύγχρονων κρατητηρίων ενώ δεν αποκλείεται και η κατασκευή σκοπευτηρίου, η ύπαρξη του οποίου θα εξυπηρετεί τις ανάγκες διαρκούς εκπαίδευσης των ενστόλων. Παράλληλα επεξεργάζεται η πρόταση η πρόταση μεταφοράς του μηχανοκίνητου στόλου της ΕΛΑΣ - από το πάρκινγκ της οδού Αμερικής - εντός του προαύλιου χώρου του νέου μεγάρου. 

Στο υπάρχον κτίριο της Ερμού, θα παραμείνουν η Ασφάλεια Πατρών και το Τμήμα Αμεσης Δράσης. Στο ισόγειο του νυν Αστυνομικού Μεγάρου θα διατηρηθεί ως έχει το Β΄Αστυνομικό Τμήμα Πατρών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις