Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τι θα γίνει με τη γιορτή στα Σπάτα; Η απαγόρευση των διαδημοτικών μετακινήσεων και οι πιστοί που πάνε με τα πόδια

Τι θα γίνει με τη γιορτή στα Σπάτα; Η απ...

Στις 10 Μαΐου πανηγυρίζει η Μονή

Η μεγάλη γιορτή στα Σπάτα Δυτικής Αχαΐας θα γιορταστεί μεν φέτος μετά την περσινή διακοπή λόγω κορωνοϊού, αλλά με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Στο ναό του μοναστηριού θα μπορούν να μπουν μέχρι 100 άτομα, ενώ στους εξωτερικούς χώρους αυτό που θα πρέπει να τηρείται είναι οι αποστάσεις χωρίς περιορισμό στον αριθμό των πιστών.


Τι θα γίνει όμως με τις μετακινήσεις πιστών που πάνε με τα πόδια στο μοναστήρι ή με τους πιστούς που έρχονται από περιοχές εκτός νομού Αχαΐας;Οι πεζοί από τον νομό Ηλείας δεν θα μπορούν να πάνε με τα πόδια στο μοναστήρι καθώς δεν έχουν αρθεί οι διαδημοτικές μετακινήσεις μεταξύ περιφερειακών ενοτήτων. Το ίδιο ισχύει και για τους εκδρομείς από περιοχές εκτός νομού Αχαΐας.Οι μόνοι που θα μπορούν να έχουν πρόσβαση θα είναι οι Αχαιοί προσκυνητές οι οποίοι θα πρέπει βεβαίως να φοράνε μάσκες κατά τις μαζικές μετακινήσεις του.


Κατά τον εορτασμό δεν θα στηθούν, με βάση τα έως τώρα ισχύοντα, πάγκοι μικροπωλωτών ενώ τα καταστήματα που είναι κοντά στο ναό θα λειτουργούν κανονικά. Το μεγάλο ερώτημα είναι πώς θα εκλεχθεί η κατάσταση με τη μαζική προσέλευση πιστών στο δρόμο (κάποιοι πορεύονται ακόμη και με τα πόδια προς τη μονή κατά πολλές δεκάδες) και βεβαίως η τήρηση των αποστάσεων εντός και εκτός του Ναού με δεδομένο ότι αναμένεται κοσμοπλημμύρα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις