Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ώρα Πατρών: Κολλημένα έργα στο θα...

Ώρα Πατρών: Κολλημένα έργα στο θα...

ΔΕΙΤΕ ανακοίνωση της παράταξης

Σε ανακοίνωση της δημοτική παράταξης "Ώρα Πατρών" αναφέρονται τα εξής: 

Μέλη της Ώρας Πατρών προχώρησαν σε επιτόπια αυτοψία σε έργα του δήμου που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ και η εξέλιξή τους δείχνει να δημιουργεί προβλήματα παρά να λύνει. Ο Δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Τσιμπούκης και τα μέλη του συντονιστικού της παράταξης Γρηγόρης Μαρκέτος, Ηλίας Κωνσταντάτος και Δημήτρης Παπαδόπουλος επισκέφτηκαν το έλος της Αγυιάς και τον υπό δημιουργία πολυδιαφημισμένο ποδηλατόδρομο στην Ηρώων Πολυτεχνείου. Για τα δύο έργα έχουν αναλάβει εργολάβοι,κάποιες εργασίες είναι φανερό ότι έχουν «παγώσει».

Πιο συγκεκριμένα για τις παρεμβάσεις στο έλος της Αγυιάς έχουν διατυπωθεί ήδη ενστάσεις περιβαλλοντικών οργανώσεων της πόλης για την διατάραξη του οικοσυστήματος της περιοχής. Έχουν γίνει μπαζώματα κατά μήκος του έλους τα οποία έχουν αλλοιώσει το χώρο και θέτουν σε κίνδυνο την ισορροπία του οικοσυστήματος. Επίσης υπολείμματα από τις διανοίξεις δεν έχουν απομακρυνθεί με αποτέλεσμα δημότες να αθλούνται κυριολεκτικά δίπλα σε μπάζα.

Παράλληλα οι εργασίες για τον ποδηλατόδρομο κατά μήκος της Ηρώων Πολυτεχνείου υποχρεωτικά λοξοδρομούν, διότι μεγάλο τμήμα του εδάφους που προορίζεται για ποδηλατόδρομο έχει διαβρωθεί.

Η δημοτική αρχή κατά την εκπόνηση της μελέτης του έργου δεν έλαβε υπόψη της τη διάβρωση που παρατηρείται για χρόνια κατά μήκος της ακτογραμμής; Σε άλλο σημείο εντός των ορίων της χάραξης του ποδηλατόδρομου στο πάρκο της Τερψιθέας έχουν προκληθεί ζημιές στην εγκαταλελειμμένη τεχνητή λίμνη, αφού έχουν αφαιρεθεί ή έχουν καταστραφεί, τα προστατευτικά κιγκλιδώματα και οι βάσεις στήριξης. Αντί να τοποθετηθούν νέες προστατευτικές κατασκευές θεωρήθηκε σκόπιμο να καλυφθούν με λευκό μπετόν με αποτέλεσμα να ελλοχεύει κίνδυνος ατυχημάτων ιδιαίτερα παιδιών που επισκέπτονται το σημείο!!

Είναι φανερό, ότι εργα πνοής της πόλης αντιμετωπίζονται επιδερμικά. Ως Ώρα Πατρών θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες για όλα τα μικρά και μεγάλα ζητήματα της πόλης. Η δημοτική αρχή οφείλει να παρακολουθεί από κοντά τα έργα και να τα ολοκληρώσει αμεσα χωρίς παρατάσεις και καθυστερήσεις."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις