Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Διαφωνεί και ο Μητροπολίτης Αιτωλίας Κοσμάς με την αλλαγή της ώρας της Ανάστασης

Διαφωνεί και ο Μητροπολίτης Αιτωλίας Κοσ...

Διαβίβασε επιστολή μαζί με τον Μητροπολίτη Κυθήρων στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος

Επιστολή προς την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, απέστειλαν οι σεβασμιότατοι Μητροπολίτες Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς και Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ. Η επιστολή των δύο Ιεραρχών αφορά στον φετινό εορτασμό της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος καθώς και του Αγίου Πάσχα.

Όπως αναφέρει ανάρτηση του romfea.gr, αρχικά οι δύο Αρχιερείς εκφράζουν τις ευχαριστίες τους, διότι το φετινό Πάσχα όλοι οι Ιεροί Ναοί θα παραμείνουν ανοιχτοί για τους πιστούς.

Ωστόσο υπογραμμίζουν και την αντίθεσή τους, ως προς την απόφαση αλλαγής της ώρας της τελετής της Αναστάσεως και εν συνεχεία της Θείας Λειτουργίας (ως γνωστόν καθορίστηκε η Ανάσταση να γίνει στις 9 το βράδυ του Μ. Σαββάτου).

"Δεν δύναται να θεωρηθεί Πασχάλιος η Θεία Λειτουργία, η οποία περαιούται εν τω Μεγάλω Σαββάτω, προ του μεσονυκτίου, δηλ. πριν εισέλθωμεν εις την Κυριακήν, η οποία άρχεται μετά την 12ην νυκτερινή. Αυτά ορίζει η ζώσα Ορθόδοξος Εκκλησιαστική Παράσοδις", τονίζουν χαρακτηριστικά στην επιστολή τους, μεταξύ άλλων οι δύο Ιεράρχες προς την Ιερά Σύνοδο.

Τέλος έκπληξη προκαλεί κι ένα ακόμη γεγονός που αφορά στο Πάσχα, στο οποίο αναφέρονται οι δύο Μητροπολίτες. Πιο συγκεκριμένα ο κ. Κοσμάς και ο κ. Σεραφείμ τονίζουν ότι δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση να συμπέσει ο κατά το Μέγα Σάββατο (όπως εξελίχθησαν τα πράγματα) εορτασμός του Αγίου Πάσχα με το Πάσχα -νομικό φάσκα- των Εβραίων, οι οποίοι φέτος το εορτάζουν το Μέγα Σάββατο.              

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις