Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ανδρέας Κατσανιώτης: Καρδιά της Ελληνικής Αμυντικής βιομηχανίας το Αίγιο  

Ανδρέας Κατσανιώτης: Καρδιά της Ελληνική...

Σύσκεψη σήμερα στο εργοστάσιο

 

Σε ανακοίνωση του βουλευτή Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Κατσανιώτη αναφέρονται τα εξής: 

"Η επίσημη ανακοίνωση της κυβέρνησης για την κατασκευή του νέου εθνικού τυφεκίου αποτελεί απόφαση μείζονος εθνικής σημασίας καθώς θα διαδραματίσει κομβικό ρόλο στην ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων  και ταυτόχρονα θα δημιουργήσει πολλαπλά οφέλη για την οικονομία της Αχαΐας. Κλείνει οριστικά την εποχή της αβεβαιότητας για τα ΕΑΣ και ανοίγει μια νέα σελίδα για το εργοστάσιο του Αιγίου».

Αυτό επεσήμανε ο βουλευτής της ΝΔ κ. Ανδρέας Κατσανιώτης κατά τη διάρκεια της  σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο εργοστάσιο των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) στο Αίγιο παρουσία του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδη Στεφανή και του Διευθύνοντος Συμβούλου των ΕΑΣ, Νικόλαου Κωστόπουλου.

Υπενθυμίζεται ότι,  η ανάληψη της παραγωγής του από τα ΕΑΣ είχε συζητηθεί από τον Σεπτέμβριο στη συνάντηση που είχε ο κ. Κατσανιώτης με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή (29.9.2020) και με τον Διευθύνοντα σύμβουλο των ΕΑΣ, Νίκο Κωστόπουλο (28.9.2020), καθώς και με στελέχη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.  

Αμέσως μετά τη σύσκεψη ο κ. Κατσανιώτης δήλωσε:

«Η στρατηγική της ανάπτυξης της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας από την επικείμενη παραγωγή του Εθνικού Οπλισμού από τα ΕΑΣ Αιγίου διασφαλίζει τις υφιστάμενες θέσεις εργασίας,  δημιουργεί καινούριες και ταυτόχρονα ανοίγει  νέες προοπτικές για εκατοντάδες επαγγελματίες και επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή της Αιγιάλειας.

Η απόφαση για το νέο εθνικό τυφέκιο έχει ένα σαφές αναπτυξιακό πρόσημο. Είναι αποτέλεσμα μιας μεγάλης και συντονισμένης προσπάθειας, αποτελεί πρόκληση για όλους μας μιας και τοποθετεί στο επίκεντρο της εθνικής αμυντικής βιομηχανίας την περιοχή μας.

Σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο για τα εθνικά ζητήματα και την ασφάλεια της χώρας, η δύναμη αποτροπής των Ενόπλων Δυνάμεων ενισχύεται σημαντικά και μάλιστα μέσα από μια νέα δυναμική της Ελληνικής Αμυντικής βιομηχανίας που θα μετατρέψει το κόστος των εξοπλισμών σε πυλώνα οικονομικής ανάπτυξης και εξωστρέφειας»."

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις