Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ο Παπαφλέσσας διχάζει- Επικριτικά σχόλια στα social media

Πάτρα: Ο Παπαφλέσσας διχάζει- Επικριτικά...

Πρόκειται για έργο του εικαστικού Κωνσταντίνου Παπαμιχαλόπουλου στην οδό Κορίνθου και Κιλκίς

Διχάζει το γκράφιτι με τη μορφή του Παπαφλέσσα, στην Πάτρα. Πρόκειται για ένα έργο του εικαστικού Κωνσταντίνου Παπαμιχαλόπουλου το οποίο δημιούργησε στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση.

Μάλιστα είναι η «παρθενική» του εμφάνιση στον χώρο της δημόσιας τοιχογραφίας ενώ ίδιος δηλώνει χαρούμενος για το συγκεκριμένο έργο στην περιοχή καθώς από την πλευρά του πατέρα του, έχει καταγωγή  από την Αχαΐα, και συγκεκριμένα από τα ορεινά της Αιγείρας.

Να σημειώσουμε ότι το γκράφιτι έγινε στο πλαίσιο του 6ου Διεθνούς Street Art Festival Πάτρας | Artwalk 6, σε συνεργασία/συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και είναι αφιερωμένη στην επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Για το συγκεκριμένο γκράφιτι έχει ξεκινήσει μία… «κουβέντα» στα social media μεταξύ αυτών που τους αρέσει και μεταξύ αυτών που θεωρούν ότι κατά κάποιο τρόπο, προσβάλεται η ιστορία και το ιστορικό πρόσωπο. Οι επικριτές μάλιστα είναι εμφανώς περισσότεροι από τους υπέρμαχους.

Από την πλευρά του πάντως ο εικαστικός Κωνσταντίνος Παπαμιχαλόπουλος μας καλεί «να κοιτάξουμε το παρελθόν με εικόνες του σήμερα» και τονίζει πως θεωρεί πολύ σημαντικό ότι γίνεται λόγος για ένα έργο ζωγραφικής. Το κρίμα θα ήταν μία εξαώροφη τοιχογραφία να περνούσε απαρατήρητή» λέει.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις