Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Γορτύνιοι της Πάτρας τίμησαν τον Άγιο Γρηγόριο

Γορτύνιοι της Πάτρας τίμησαν τον Άγιο Γρηγόριο

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Με επιτυχία έγινε ο εορτασμός της μνήμης του Πατριάρχη της Απελευθέρωσης Αγίου Γρηγορίου του Ε΄ , από τον ΓΟΡΤΥΝΙΑΚΟ Σύνδεσμο Πατρών "ο Άγιος Γρηγόριος ο Ε΄"

Στον Ιερό Ναό της Παντανάσσης, την Θεία Λειτουργία, μετά αρτοκλασίας, τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος εκφώνησε και τον πανηγυρικό της ημέρας. Επί τον εορτασμό των 200 χρόνων, ο Σεβασμιότατος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις προσπάθειες του κλήρου, γενικώς, τόσο στη οργάνωση, όσο και στη συμμετοχή του στον απελευθερωτικό αγώνα. Αποκορύφωση ήταν ο απαγχονισμός μετά βασανιστηρίων του επικεφαλής της Εκκλησίας μας, Πατριάρχου Γρηγορίου και η σκύλευση του πτώματος. Πολλοί κληρικοί σφαγιάσθηκαν, όπως ο συντοπίτης μας, από τη Ζουπάτα , Μητροπολίτης Δέρκων, οι 6 έγκλειστοι Μητροπολίτες, ως όμηροι, στη Τρίπολη και άλλοι. Χωρίς να καμθεί το ηθικό τους συνέχισαν τον αγώνα και επέτυχαν να είμαστε εμείς Ελεύθεροι τώρα.

Έγινε η μεταφορά της εικόνας Του, στον ανδριάντα που ευρίσκεται στη πλατεία έμπροσθεν του Ναού. Είναι αξιοσημείωτο ότι η μόνη εικόνα του Αγίου που υπάρχει στη πόλη μας, δώρο των Γορτυνίων. Ψάλθηκε δέηση, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων, εθνικός ύμνος και επιστροφή στο ναό, όπου βγήκε η καθιερωμένη αναμνηστική φωτογραφία.

Στη τελετή παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας κ. Χαράλαμπος ΜΠΟΝΑΝΟΣ, η αντιδήμαρχος κ. Βίβιαν ΣΑΜΟΥΡΗ και κατέθεσαν στεφάνια. Επίσης στεφάνια κατέθεσαν οι παρευρισκόμενοι Πρόεδροι κ. Δημ. Κομποχόλης του Συλλόγου ΑΡΚΑΔΩΝ - Θ. Κολοκοτρώνης,, κ. Φ. Παπαθεοδώρου Πρόεδρος του ΠΑΓΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΟΥ, η κ Μαντώ Κάτσιου., μέλος του Δ.Σ. του ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΥ κ.ά.

Είχαν ληφθεί από το Σύλλογο όλα τα μέτρα που επιβάλει αυτή η περίοδος. Μάσκα - αποστάσεις - συγκεκριμένος αριθμός ατόμων εντός του Ναού, σύμφωνα με τις οδηγίες που δόθηκαν από την Γ.Γ.Πολιτικής Προστασίας

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις