Back to Top
#TAGS Αιγιάλεια Κορωνοϊός 200 Χρόνια Από Την Ελληνική Επανάσταση Νάσος Νασόπουλος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Νίκος Νικολόπουλος: «Χάνουμε ευκαιρία να μετατρέψουμε σύγχρονα βιοκλιματικά 18 σχολεία της Πάτρας

Νίκος Νικολόπουλος: «Χάνουμε ευκαιρία να...

Ερώτηση του Νίκου Νικολόπουλου στον δήμο Πατρέων

Με αφορμή ανακοίνωσης της Δημοτικής Αρχής για την ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών συγκροτημάτων, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» και ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ κ. Νίκος Νικολόπουλος κατέθεσε την παρακάτω ερώτηση.

"Δυστυχώς για τον Δήμο μας, με τις Κομμουνιστικές Αγκυλώσεις που διακατέχουν τους ενοίκους του Μικρού Μαξίμου της Πάτρας, χάνουμε ευκαιρίες και προγράμματα.

Πιστή στην άποψη του συντρόφου τους Αντώνη Ραλλάτου στην ΚΟΜΕΠ, ότι η Πράσινη Οικονομία συμβάλει στην κερδοφορία του Κεφαλαίου, δεν προχωρούν στην μετατροπή των Σχολείων και των Ακινήτων του Δήμου σε σύγχρονα Βιοκλιματικά.

Επειδή στην ανακοίνωση του Δήμου για την ενεργειακή αναβάθμιση των σχολείων, γίνεται αναφορά ότι ικανοποιούνται οι λαϊκές ανάγκες.

Να γνωρίζουν ότι η Λαϊκή Ανάγκη π.χ. της κ. Φωτεινής, που διαμένει στη συνοικία της Αγ. Αικατερίνης και τη στηρίζει η Τράπεζα Τροφίμων του Δήμου, δεν είναι τα φρεσκοβαμμένα Σχολεία, αλλά το να έχει ρεύμα στο σπίτι, καλό είναι η Κομμουνιστική Αρχή Πελετίδη να προχωρήσει, στη σύσταση Ενεργειακών Κοινοτήτων για παροχή Δωρεάν ηλεκτρικής ενέργειας στους απόρους της Πάτρας. 

Δυστυχώς για τη συμβολή των Ενεργειακών Κοινοτήτων, στη μείωση του ενεργειακού κόστους στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, δεν έχει εκδοθεί βιβλίο από τη ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ, για να το διαβάσουν οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι και να το εφαρμόσουν.  

κύριε Δήμαρχε,

Σε ανακοίνωση την 6/4/2021 του Δήμου αναφέρετε, η υποβολή πρότασης για ενεργειακής αναβάθμισης 18 σχολείων προς έγκριση, μέσω του προγράμματος του ΕΣΠΑ «Επενδύσεις σε δημόσιες υποδομές για ενεργειακή αναβάθμιση».

 

Στην συγκεκριμένη ανακοίνωση δυστυχώς, διαπιστώνουμε ότι δεν γίνεται καμία αναφορά για μετατροπή των σχολικών συγκροτημάτων σε αυτόνομα ενεργειακά, με την τοποθέτηση Φωτοβολταϊκών Συστημάτων για συμψηφισμό παραγωγής κατανάλωσης.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, ο Δήμος να απωλέσει την ευκαιρία να μετατρέψει τα συγκεκριμένα σχολικά συγκροτήματα σε σύγχρονα βιοκλιματικά σχολεία, μειώνοντας πολύ περισσότερο την οικονομική δαπάνη για ηλεκτρική ενέργεια, που θα καταβάλουν στη ΔΕΗ.

Σύμφωνα με τα παραπάνω σας καλώ να με ενημερώσετε τα κάτωθι:

Ø Υπήρξε κατεύθυνση προς τους εργαζόμενους μελετητές, από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, για εγκατάσταση Φωτοβολταϊκών Συστημάτων στις στέγες των σχολείων, για περαιτέρω μείωση της ηλεκτρικής δαπάνης;  

Ø Θα μετατραπούν τα σχολικά συγκροτήματα σε σύγχρονα βιοκλιματικά σχολεία, όπου θα στηρίζονται στις αρχές της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής, συγκεκριμένα στο να παράγουν μόνα τους ενέργεια και να προστατεύουν το περιβάλλον;

Ø Θα υπάρχουν στα σχολεία μεταξύ άλλων, φυτεμένες στέγες, σύστημα ανακύκλωσης βρόχινου νερού, εκτός της θερμομόνωσης που αναφέρεται στην ανακοίνωση;.

Ø Θα αποτελέσουν τα σχολεία ανοιχτό εργαστήρι περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ενημέρωσης για τα παιδιά;

Ελπίζω να λάβετε σοβαρά τις παραπάνω παρατηρήσεις μας και να μην απωλέσει για άλλη μια φορά ο Δήμος, τις ευκαιρίες των προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για βελτίωση της καθημερινότητας μας, που ο Μεγάλος Έλληνας πολιτικός Κωνσταντίνος Καραμανλής, μας κατέστη μέλος το 1981".     

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις