Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ν. Καραθανασόπουλος: ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ πολώνουν το κλίμα για να συγκαλύψουν τις τεράστιες ευθύνες τους

Ν. Καραθανασόπουλος: ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ πολών...

Για τη σύσταση προανακριτικής για τον Νίκο Παππά

«Κίνηση αποπροσανατολισμού που βολεύει και την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ» χαρακτήρισε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής, τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τον Νίκο Παππά, σε σημερινή του παρέμβαση στην ΕΡΤ1. Όπως εξήγησε «έτσι πολώνεται τεχνητά το κλίμα και εγκλωβίζεται η λαϊκή δυσαρέσκεια ανάμεσα στους δύο πόλους, προσπαθώντας να συγκαλύψουν τις τεράστιες ευθύνες που έχουν και οι δυο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός και για τις εξελίξεις που είναι πολύ σημαντικές και για τα θέματα της πανδημίας και για τα ζητήματα της οικονομίας».

Παράλληλα», σημείωσε ότι γίνεται προσπάθεια «να συγκαλυφθεί το γεγονός ότι και οι δύο συμφωνούν στην αρχή ότι η ενημέρωση πρέπει να βρίσκεται στα χέρια των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων». «Αυτό το οποίο έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και έχει πολύ μεγάλες πολιτικές ευθύνες είναι ότι προσπάθησε να κάνει αναδιανομή της πίτας ανάμεσα στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται και στα ΜΜΕ, να διαμορφώσει ένα πιο φιλικό περιβάλλον όσον αφορά τα κανάλια σε σχέση με την αντιμετώπιση που θα είχαν απέναντι στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή ήταν η ουσία και αυτό προσπάθησε να κάνει μέσα από τους διαγωνισμούς» προσέθεσε.

Είπε άτι «κατά τη γνώμη του ΚΚΕ με τα μέχρι τώρα δεδομένα δεν προκύπτουν στοιχεία που θα μπορούσαν να διαμορφώσουν τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής». «Αυτό που θα συζητούσαμε ως κόμμα και το είπαμε ευθαρσώς και μέσα στη Βουλή θα ήταν η σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνούσε το σύνολο των θεμάτων και των ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών και τα υπόλοιπα ζητήματα που σχετίζονται με το πως δόθηκαν οι άδειες και ποιό είναι το ποιόν της ενημέρωσης» σημείωσε και επισήμανε: «Αυτό τονίσαμε, λέγοντας ταυτόχρονα ότι δεν μπορεί η Βουλή -και το είπαμε και στη Συνταγματική αναθεώρηση- να μετατρέπεται σε πλυντήριο ξεπλύματος ευθυνών. Θα έπρεπε δηλαδή να έχει καταργηθεί το συγκεκριμένο άρθρο περί ευθύνης υπουργών κάτι το οποίο αρνήθηκαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ».

Σε άλλο σημείο της παρέμβασής του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ είπε ότι «τα βασικά ζητήματα σχετίζονται με την τεράστια αγωνία του κόσμου για τη διαχείριση της πανδημίας, όπου η κυβέρνηση έχει εγκληματικές ευθύνες, και με το πώς θα επιβιώσουν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες του εμπορίου, της εστίασης, μπροστά στη χιονοστιβάδα που έρχεται το επόμενο διάστημα».

«Σε αυτή τη λογική το ΚΚΕ λέει ότι ο λαός πρέπει να αντισταθεί απέναντι σε μια πολιτική που τσακίζει τα δικαιώματά του» κατέληξε ο Ν. Καραθανασόπουλος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις