Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Με εκπτώσεις έως 70% στα χειμερινά ανοίγει το λιανεμπόριο

Πάτρα: Με εκπτώσεις έως 70% στα χειμεριν...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι λένε οι έμποροι

Ανοίγει, μετά από περίοδο μακράς παύσης, λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας, το λιανεμπόριο, έστω και με περιορισμούς. Ωστόσο αυτό το άνοιγμα, όπως επισημαίνουν οι ίδιοι οι έμποροι, δεν θα είναι καθόλου εύκολο. Οι οικονομικές υποχρεώσεις είναι πολλές ενώ η Πολιτεία δεν έχει βοηθήσει όσο θα έπρεπε.

Δεν θα μπορέσουν οι έμποροι να εφοδιαστούν με καινούργια πράγματα και να μεταβούν στην άνοιξη και στο καλοκαίρι. Θα έχουμε μεγάλες εκπτώσεις στο χειμερινό προϊόν για να μπορέσουμε να αποκτήσουμε μία σχετική ρευστότητα

«Δεν έχουμε βοηθηθεί. Φαίνεται ότι σταματάει και η οποιαδήποτε οικονομική ενίσχυση στο λιανεμπόριο. Δίνεται προφανώς περισσότερο βάρος στην εστίαση. Το άνοιγμα των δικών μας καταστημάτων θα είναι δύσκολο ενώ τα περισσότερα μαγαζιά δεν είναι απόλυτα έτοιμα.

Μεγάλο πρόβλημα για εμάς είναι οι επιταγές και το αδιάθετο εμπόρευμά μας. Δεν θα μπορέσουν οι έμποροι να εφοδιαστούν  με καινούργια πράγματα και να μεταβούν στην άνοιξη και στο καλοκαίρι.  Θα έχουμε μεγάλες εκπτώσεις στο χειμερινό προϊόν για να μπορέσουμε να αποκτήσουμε μία σχετική ρευστότητα η οποία αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει. Είμαστε πάνω στην αλλαγή της σεζόν και αυτό δυσκολεύει την κατάσταση. Ο όγκος από τα χειμερινά αδιάθετα εμπορεύματα είναι τεράστιος» αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Κώστας Ζαφειρόπουλος.

Όπως εξηγεί, αυτές οι εκπτώσεις που θα φτάσουν το 60 και 70%, είναι το μόνο που μπορούν να κάνουν οι έμποροι από τη δυσμενή θέση στην οποία βρίσκονται. Τονίζει μάλιστα ότι αυτές οι εκπτώσεις θα είναι πάνω σε πραγματικές τιμές.

Ωστόσο τα χρήματα που θα εξασφαλίσουν οι έμποροι από τις πωλήσεις χειμερινών σε εκπτωτικές τιμές δεν είναι βέβαιο ότι θα τους εξασφαλίσουν τη δυνατότητα να αγοράσουν καινούργιο εμπόρευμα.  «Η εξίσωση θα είναι δύσκολη. Πιστεύουμε όμως να τα καταφέραμε, να ανταποκριθεί ο κόσμος και να στηρίξει την τοπική αγορά της πόλης στην οποία ζει. Πρέπει να γίνει συνείδηση η βοήθεια της τοπικής οικονομίας, έτσι, με αυτόν τον τρόπο τα χρήματα γυρίζουν σε εμάς» λέει ο κ. Ζαφειρόπουλος.

«Μετά από πέντε μήνες ο κόσμος έχει την ανάγκη να πάει στα μαγαζιά και να φτιάξει η ψυχολογία του  αφού και σε αυτό το κομμάτι υπήρξε μεγάλη πίεση. Περιμένουμε λοιπόν τους καταναλωτές τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια όλων» καταλήγει. 

Να σημειώσουμε ότι από τη Δευτέρα 5 Απριλίου η λειτουργία των καταστημάτων λιανεμπορίου, πλην πολυκαταστημάτων και εμπορικών κέντρων θα γίνεται με τη χρήση ειδικού κωδικού άπαξ και ως τρεις ώρες συνολικά κατά τη διάρκεια της μέρας. Θα επιτρέπεται η πώληση εκτός καταστήματος με ραντεβού, με το λεγόμενο click away και η πώληση εντός καταστήματος πάλι με ραντεβού με το click in shop. Εντός του καταστήματος, θα επιτρέπεται ένας πελάτης ανά 25 τετραγωνικά, με μέγιστο όριο 20 πελάτες κατά περίπτωση.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις