Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εύβοια - 3 νεκροί από ηλεκτροπληξία: «Δεν έγινε ποτέ διακοπή ρεύματος»

Εύβοια - 3 νεκροί από ηλεκτροπληξία: «Δε...

Τι είπε o πρόεδρος των τεχνικών ΔΕΗ για το τραγικό δυστύχημα στην Εύβοια

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία στην Εύβοια αλλά και ολόκληρη η χώρα έπειτα από τον θάνατο τριών εργατών από ηλεκτροπληξία στο Γυμνό του δήμου Ερέτριας. Το τραγικό δυστύχημα συνέβη την ώρα που δύο εναερίτες βρίσκονταν επάνω στον στύλο και ακουμπούσαν τα ηλεκτροφόρα καλώδια. Ταυτόχρονα, γερανός με δύο χειριστές, άγνωστο ακόμη πώς, ακούμπησε το ίδιο καλώδιο. Η υψηλή ηλεκτρική τάση διαπέρασε τα σώματα και των τεσσάρων, με αποτέλεσμα οι τρεις να χάσουν τη ζωή τους ακαριαία. 

Οι τρεις άνδρες που έχασαν τη ζωή τους ήταν εργαζόμενοι σε εργολάβο, ο οποίος είχε αναλάβει το έργο της υπογειοποίησης στην περιοχή. Από το πρωί της Πέμπτης υπήρχε προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος από τη ΔΕΗ στο σημείο και οι άτυχοι εργάτες αφότου ήρθε το ρεύμα συνέχισαν υπό χαμηλή τάση να εργάζονται και συνέβη το μοιραίο. 

Μιλώντας στην εκπομπή «Ωρα Ελλάδος» του OPEN TV, ο πρόεδρος τεχνικών ΔΕΗ, Κώστας Μανιάτης, εκφράζοντας την θλίψη του για το τραγικό συμβάν, τόνισε πως έπρεπε να έχει γίνει διακοπή ρεύματος για την εκτέλεση των εργασιών, πράγμα το οποίο δεν έγινε ποτέ. Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη για συνεχή εκπαίδευση όσων κάνουν αντίστοιχη δουλειά. Δεν είναι εκπαίδευση να είναι μόνο μια φορά και να τελειώσει γιατί το αντικείμενο είναι πολύ μεγάλο. Πρέπει να εκπαιδεύονται καθημερινά και συχνά, να αποκτήσουν τεχνογνωσία και πρέπει να υπάρχει και το ανάλογο προσωπικό», είπε ο κ. Μανιάτης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις