Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Έξι σεισμοί από τα ξημερώματα νότια της πόλης - 3,6 Ρίχτερ ο ισχυρότερος

Πάτρα: Έξι σεισμοί από τα ξημερώματα νότ...

Απο τα ξημερώματα της Παρασκευής

Η σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στις 08.15 το πρωι κι έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην Πάτρα, σύμφωνα με το Γεωδυναμικο Ινστιτούτο είχε μέγεθος 3,5 Ρίχτερ και επίκεντρο 12 χλμ νοτια της πόλης. Λίγο αργότερα το μέγεθος αναθεωρήθηκε στα 3,6 Ρίχτερ.

Το εστιακό βάθος ήταν στα 5 χλμ. Ενώ και η διάρκειά του ήταν μεγαλύτερη από τον πρωινό των 3,1 Ρίχτερ.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε όλη την πόλη με αρκετούς από τους κατοίκους που είχαν ήδη ξυπνήσει να βγαίνουν στους  δρόμους ανήσυχοι, μιας και η διάρκειά της δόνησης ήταν αρκετά μεγάλη.

Από τα ξημερώματα έχουν σημειωθεί έξι σεισμικές δονήσεις μικρού μεγέθους με τη μεγαλύτερη 3,1 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκαν από τις 5.27′ τα ξημερώματα  έως τις 7.24′  το πρωί, με το επίκεντρο για τις πέντε από αυτές να εντοπίζεται 9 χιλιόμετρα νότια της Πάτρας.

Η πρώτη σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 1,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Η πιο αισθητή δόνηση ήταν της τάξεως των 3.1.  βαθμών της κλίμακας ρίχτερ και σημειώθηκε στις 5.32′ . Ακολούθησαν και άλλες σεισμικές δονήσεις μεγέθους 2.1 έως 2,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ πάντα με το ίδιο επίκεντρο και εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 3,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε 9 χιλιόμετρα νότια της Πάτρας, ενώ το εστιακό βάθος προσδιορίστηκε στα 14 χιλιόμετρα. 

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν 11 χιλιόμετρα νότια της Πάτρας.
Σημειώνεται ότι από τις 5.30 σήμερα το πρωί έχουν γίνει αισθητές στην Πάτρα τουλάχιστον έξι ασθενείς σεισμικές δονήσεις, με μέγεθος από 3,1 έως 2,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, οι οποίες συνοδεύονταν από υπόκωφη βοή.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και του Εργαστηρίου Σεισμολογίας, Ευθύμιος Σώκος, «βρίσκεται σε εξέλιξη από νωρίς σήμερα το πρωί μία σεισμική ακολουθία, που έχει ως επίκεντρο την ευρύτερη περιοχή της Χαλανδρίτσας. Η περιοχή είναι γνωστή για την σεισμικότητά της και παρακολουθούμε το φαινόμενο».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις