Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ιδού το έγγραφο με το οποίο αναστέλλεται η λειτουργία της Καρδιοθωρακοχειρουργικής στο Ρίο

Ιδού το έγγραφο με το οποίο αναστέλλεται...

Τι γίνεται με τη λειτουργία της κλινικής

Πολλή συζήτηση έχει προκληθεί σχετικά με τη λειτουργία της Καρδιοθωρακοχειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας η οποία εγκαινιάστηκε πρόσφατα, από τον Υπουργό Υγείας.  Για το θεμα υπηρξαν δημοσιεύματα  αλλα και δηλώσεις του πρώην διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Κωστακιώτη ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Άνοιξαν την Καρδιοχειρουργική για να χειρουργήσουν ένα περιστατικό και μετά βάλανε λουκέτο. Και πήραν όλες τις νοσηλεύτριες από εκεί και τις πήγαν σε άλλα τμήματα...» .

Ωστόσο ο αναπληρωτής Διοικητής του ΠΓΝΠ Δημήτρης Μπάκος στη συνέχεια προχώρησε σε διάψευση, υποστηρίζοντας πως ουδέποτε ανέστειλε τη λειτουργία της η Καρδιοθωρακοχειρουργική. Είχε πει χαρακτηριστικά σε γραπτή του δήλωση:

"Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με τη λειτουργία της Καρδιοθωρακοχειρουργικής Κλινικής στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών ξεκαθαρίζεται ότι η Κλινική ουδέποτε ανέστειλε τη λειτουργία της.

Αντιθέτως, προσέρχονται κανονικά ασθενείς για εξετάσεις και προγραμματίζονται τακτικά χειρουργεία σε χρονικό διάστημα που κρίνεται ασφαλές για τους ασθενείς.

Η Καρδιοθωρακοχειρουργική Κλινική, η οποία επαναλειτούργησε πρόσφατα έπειτα από 4 χρόνια, αποτελεί «στολίδι»  για το νοσοκομείο μας και η διασπορά τέτοιων ψευδών ειδήσεων μόνο αναστάτωση μπορεί να προκαλέσει στους συμπολίτες μας της Δυτικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου." 

Ωστόσο σήμερα ο Κώστας Πετρόπουλος ,Γενικός Σύμβουλος της ΑΔΕΔΥ, κοινοποιεί έγγραφο στο οποίο αναφέρεται πως η ΩΡΛ Κλινική του ΠΓΝΠ μεταφέρεται στην Καρδιοθωρακοχειρουργική, επισημαίνοντας ότι "το έγγραφο που πιστοποιεί την αναστολή αυτής της λειτουργίας που ξεκίνησε πρόσφατη με την γνωστή επικοινωνιακή φιέστα και μάλιστα με απόφαση της ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ COVID-19, η οποία αν και έχει εισηγητικό χαρακτήρα, εδώ και όχι μόνον υποκαθιστά ακόμη και την Διοίκηση, το Δ.Σ του πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, ισοπεδώνοντας τους  πάντες".

 

Αναμονή ασθενούς στον Άγιο Ανδρέα για την Καρδιοθωρακοχειρουργική του ΠΓΝΠ

Τη ίδια ώρα που συμβαίνουν αυτά, γυναίκα ασθενής στο Νοσοκομείο "Αγιος Ανδρέας" περιμένει  15  ημέρες  προκειμένου να χειρουργηθεί στην Καρδιοθωρακοχειρουργική του Ρίου. Στο πλαίσιο αυτό ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ και ο Διευθυντής της Κλινικής Νίκος Χαροκόπος μετέβησαν στο Νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα όπου και πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μαζί με τον Διοικητή του Αγίου Ανδρέα Ηλία Θεοδωρόπουλο και τον διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής Γιώργο Σούφρα, καθώς και τους καρδιολόγους Διονύση Κτενά και Ανδρέα Χρήστου. Ο κ. Χαροκόπος εκτίμησε ότι πρόκειται για βαρύ περιστατικό και πως η αντιμετώπισή του  απαιτεί ενισχυμένη καρδιοθωρακοχειρουργική ομάδα. Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε η διακομιδή της στο Ωνάσειο  η οποία δρομολογείται από τη  καρδιολογική ομάδα του «Αγ. Ανδρέα» με τη συνδρομή του κ. Καρβέλη.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις