Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Γερμανία: "Σκοτωμός" για την παράταση του lockdown έως τις 18 Απριλίου

Γερμανία: "Σκοτωμός" για την π...

Λουκέτο σε όλη τη Γερμανία την περίοδο του Πάσχα των Καθολικών

Σε μια θυελλώδη συνεδρίαση που χρειάστηκε να διακοπεί εξαιτίας της έντασης, η Άνγκελα Μέρκελ και οι πρωθυπουργοί των κρατιδίων στη Γερμανία αποφάσισαν να παραταθεί το lockdown έως τις 18 Απριλίου! Και μάλιστα τις μέρες του Πάσχα των καθολικών θα είναι ακόμη πιο αυστηρό.

Τις τελευταίες 24 ώρες στη Γερμανία καταγράφηκαν 7.485 κρούσματα, φτάνοντας πλέον τα 2.674.710. Άλλοι 250 άνθρωποι άφησαν την τελευταία τους πνοή εξαιτίας της Covid-19, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ. Οι νεκροί στη χώρα έχουν φτάσει τους 74.964. και με αυτά τα δεδομένα έρχεται και η απόφαση της Άνγκελα Μέρκελ και των πρωθυπουργών για παράταση του lockdown.

Την παράταση της ισχύος του lockdown στη Γερμανία έως τις 18 Απριλίου την ονόμασαν «μια φάση ησυχίας», με απολύτως κλειστές τις αγορές από την Μεγάλη Πέμπτη έως και την Δευτέρα του Πάσχα (1η-5η Απριλίου), την απαγόρευση της λειτουργίας των εκκλησιών (και) τις ημέρες των εορτών και συναντήσεις με το πολύ πέντε άτομα από άλλα νοικοκυριά.
Αυτά αποφάσισαν ομοσπονδία και κρατίδια έπειτα από μια μαραθώνια, επεισοδιακή τηλεδιάσκεψη, η οποία διακόπηκε εξαιτίας της έντασης.

Τα πήρε η Μέρκελ
Η Άνγκελα Μέρκελ διέκοψε την τηλεδιάσκεψη περίπου τρεις ώρες μετά την έναρξή της, αποδίδοντας σε κάποιους από τους συνομιλητές της «υπερβολική χαλαρότητα», μετέδωσαν αρκετά γερμανικά ΜΜΕ, συνεχίζοντας τις διαβουλεύσεις σε μικρότερους κύκλους, επί σχεδόν έξι ώρες. Βασικό σημείο τριβής ήταν η αξίωση πέντε ομόσπονδων κρατιδίων να επιτραπεί, έστω με αυστηρούς κανόνες, ο εσωτερικός τουρισμός κατά την περίοδο του Πάσχα.
«Η Γερμανία βρίσκεται σε πάρα πολύ σοβαρή κατάσταση, γι’ αυτό πρέπει δυστυχώς να ενεργοποιήσουμε το φρένο έκτακτης ανάγκης», τόνισε η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ μετά το τέλος της τηλεδιάσκεψης και έκανε λόγο για «νέα αντίληψη» που επικράτησε, λόγω της εκθετικής αύξησης των κρουσμάτων, η οποία συνεχίζεται. «Αποφασίσαμε προσοχή και ευελιξία», συνέχισε και τόνισε ότι οι επιστήμονες ήταν σαφείς: «όσο λιγότερα είναι τα κρούσματα, τόσο γρηγορότερα θα λειτουργήσει ο εμβολιασμός».

Η καγκελάριος επισήμανε ότι αποφασίστηκε η αξιοποίηση των ημερών του Πάσχα, προκειμένου να περιοριστούν στο ελάχιστο οι μετακινήσεις και οι επαφές των πολιτών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις