Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κεφαλονιά: Αυτοκτόνησε ο 23χρονος φαντάρος, σύμφωνα με την έκθεση του τεχνικού συμβούλου

Κεφαλονιά: Αυτοκτόνησε ο 23χρονος φαντάρ...

Η οικογένεια αναμένει τα αποτελέσματα των ΕΔΕ στον στρατό

Την εκδοχή της οικογένειας του Κυριάκου Ευαγγελάτου, του φαντάρου ο οποίος έχασε τη ζωή του στις 20 Φεβρουαρίου, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε έπεσε στη θάλασσα στην Κεφαλονιά, ότι ο θάνατος του παιδιού τους οφείλεται σε αυτοχειρία και όχι σε τροχαίο δυστύχημα, φαίνεται πως ενισχύεται και με την έκθεση του τεχνικού συμβούλου.

Ο κ. Αναστάσιος Δέδες πραγματοποίησε πριν από λίγες εβδομάδες πραγματογνωμοσύνη στο αυτοκίνητο του άτυχου Κυριάκου, αλλά και στο σημείο της πτώσης στη θάλασσα και έβγαλε τα συμπεράσματά του τα οποία έδωσε στην οικογένεια του 23χρονου. Στις 66 σελίδες της έκθεσης υπάρχει πλήθος φωτογραφιών από το σημείο της πτώσης, αλλά και από το μοιραίο αυτοκίνητο μέσα στο οποίο βρήκε τραγικό θάνατο ο Κυριάκος Ευαγγελάτος, καθώς και η έκθεση αυτοψίας του Λιμενικού Σώματος.

«Εκκίνησε το όχημα και κατέπεσε στον γκρεμό»

Σύμφωνα με το συμπέρασμα του κ. Δέδε, το αυτοκίνητο που οδηγούσε λίγο μετά τις 12 και μισή το μεσημέρι, ο Κυριάκος Ευαγγελάτος έπεσε σε γκρεμό στην περιοχή Αγίου Κωνσταντίνου Κεφαλονιάς. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η έκθεση του τεχνικού συμβούλου «από την ανάλυση που έγινε σε συνδυασμό με την εύρεση των κλειδιών έναυσης κινητήρα σε θέση εκκίνησης, καταδεικνύουν ότι το συγκεκριμένο όχημα ήταν σε στάση στο σημείο μεταξύ δένδρου και δίπλα στο εκκλησάκι και κατόπιν εκκίνησε και κατέπεσε στον γκρεμό με ταχύτητα περί τα 7 χλμ/ώρα».

Σύμφωνα με την έκθεση αν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Κυριάκος είχε μεγαλύτερη ταχύτητα θα είχε χτυπήσει σε μεγαλύτερη απόσταση από αυτή που αρχικά χτύπησε, όπως προκύπτει από τα ευρήματα. Δηλαδή, ο 23χρονος είχε σταματήσει το αυτοκίνητό του στο γκρεμό πάτησε γκάζι και έπεσε στη θάλασσα, προκαλώντας το θάνατό του. Επίσης, από την αυτοψία στο αυτοκίνητο που έκανε ο τεχνικός σύμβουλος ο Κυριάκος δεν φορούσε τη ζώνη ασφαλείας.

Στο ιστορικό της υπόθεσης που αναφέρεται στην έκθεση του κ. Δέδε, γίνεται λόγος και για τα αποτελέσματα της έκθεσης της Λιμενικής Αρχής. Σύμφωνα με την έκθεση αυτοψίας της προανακριτικής αρχής του Λιμενικού Σώματος, κατά τη μετάβαση των λιμενικών στο σημείο της επαρχιακής οδού Αργοστολίου – Ληξουρίου στην περιοχή Άγιος Κωνσταντίνος Κεφαλονιάς, και συγκεκριμένα στη θέση «κόκκινο βράχος» οι λιμενικοί εντόπισαν το αυτοκίνητο του 23χρονου στη θάλασσα σε βάθος τριών μέτρων.

Το αυτοκίνητο είχε πέσει από τον γκρεμό ύψους 25-30 μέτρων, ενώ με τη συνδρομή πλωτών μέσων και ενός ιδιώτη δύτη ανασύρθηκε το πτώμα του Κυριάκου Ευαγγελάτου το οποίο μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Σύμφωνα με την έκθεση αυτοψίας των λιμενικών, δεν βρέθηκαν ίχνη φρεναρίσματος που να δηλώνουν ότι ο 23χρονος πάτησε το φρένο την ώρα που το αυτοκίνητο κατευθυνόταν στο γκρεμό.

 

Η οικογένεια αναμένει τα αποτελέσματα των ΕΔΕ στον στρατό

Από την πλευρά της η οικογένεια του 23χρονου αναμένει και τα αποτελέσματα των Ένορκων Διοικητικών Ερευνών που διεξάγονται στο στρατό και συγκεκριμένα στο στρατόπεδο της Πάτρας, ενώ θεωρεί ότι ΕΔΕ πρέπει να γίνει και στο στρατόπεδο στον Έβρο. Η οικογένεια του Κυριάκου Ευαγγελάτου πιστεύει ότι το παιδί της αυτοκτόνησε λόγω bullying στο στρατό και ζητά και την τιμωρία των ενόχων, ενώ ευελπιστεί πως ο Κυριάκος θα είναι το τελευταίο «θύμα» από την άσκηση ψυχολογικής πίεσης και καψωνιών στο στρατό.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος της οικογένειας κ. Τάκης Μπαλτάκος μιλώντας στοprotothema ανέφερε: «Το θέμα του Κυριάκου πρέπει να αντιμετωπιστεί με τέτοιο τρόπο ώστε παράτυπες συμπεριφορές εντός των στρατοπέδων να αποφεύγονται και όταν συμβαίνουν να τιμωρούνται παραδειγματικά για το καλό όχι μόνο των στρατευσίμων αλλά και του στρατεύματος γενικότερα. Τέτοια περιστατικά θα συμβαίνουν όσο διατηρείται η – ναπολεόντεια- υποχρεωτική στράτευσή των ανδρών και δεν αντικαθίσταται από εθελοντική στράτευση ανδρών και γυναικών».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις