Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τι λέει ο Πατρινός Δημήτρης Ινδαρές στο thebest, 15 μήνες μετά την υπόθεση αστυνομικής βίας στο Κουκάκι

Τι λέει ο Πατρινός Δημήτρης Ινδαρές στο ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Πού βρίσκεται δικαστικά η υπόθεση

Δικαίωση αναζητούν ο Πατρινός σκηνοθέτης Δημήτρης Ινδαρές και η οικογένεια του που τον Δεκέμβριο του 2019, βρέθηκαν στο επίκεντρο υπόθεσης υπέρμετρης αστυνομική βίας, μέσα  στο σπίτι τους που βρίσκεται δίπλα από κτίριο το οποίο τελούσε υπό κατάληψη.

Δεκαπέντε μήνες μετά, μιλώντας στο thebest.gr, ο κ. Ινδαρές, εκφράζει την αγωνία του αλλά και την απογοήτευσή του καθώς ακόμα η οικογένειά του δεν έχει δικαιωθεί. Το δικαστήριο ακόμα δεν έχει γίνει ενώ η έγκληση που έχει καταθέσει σε βάρος των αστυνομικών έχει απορριφθεί δύο φορές χωρίς αυτό επί της ουσίας να έχει τεκμηριωθεί. 

Ο πρωθυπουργός αγνόησε στοιχεία για το δίκαιο μίας οικογένειας πολιτών που θίγεται- Αυτή η ιστορία είχε για εμάς ψυχικό κόστος

«Η υπόθεση έχει δύο πλευρές. Από την μία, είναι η μήνυση που μας έχουν κάνει οι αστυνομικοί. Αφορά όλα αυτά τα αναληθή σύμφωνα με τα οποία τα παιδιά μου συμμετείχαν στην κατάληψη και ότι εγώ πήγα να τα απελευθερώσω. Από την άλλη πλευρά είναι η δική μας μήνυση, σε βάρος των αστυνομικών. Για τη μήνυση σε βάρος μας υπήρξε αναβολή καθώς δεν εμφανίσθηκαν στο δικαστήριο οι αστυνομικοί. Στους επόμενους προσδιορισμούς η δίκη δεν μπορούσε να γίνει λόγω της πανδημίας. Η τελευταία φορά που είχε οριστεί δίκη ήταν στις 5 Μαρτίου. Τώρα περιμένουμε να οριστεί νέα δικάσιμος.

Η δική μας έγκληση έχει σε δύο περιπτώσεις απορριφθεί από τους εισαγγελείς. Επειδή δεν έχει τεκμηριωθεί επαρκώς η απόρριψη της έγκλησης υπάρχει ένα ζήτημα νομικό σχετικά με το πώς θα το χειριστούμε στη συνέχεια. Αφορά ουσιώδη αδικήματα για τα οποία πρέπει να προηγηθεί το δικαστήριο» λέει ο κ. ινδαρές.

Όπως εξηγεί: «Με δύο λόγια το σε βάρος μας δικαστήριο δεν έχει μπορέσει ακόμα να γίνει ενώ υπάρχει και εκκρεμότητα με την μήνυση που έχουμε υποβάλλει σε βάρος των αστυνομικών. Ενώ έχει απορριφθεί δύο φορές υπάρχουν παράπονα από τη δική μας πλευρά για απουσία ουσιαστικής τεκμηρίωσης».  

Ο ίδιος επισημαίνει: «Και μόνο το γεγονός ότι έγινε αναφορά στην περίπτωσή μας, μέσα στη Βουλή, κατά τη σύγκρουση των πολιτικών αρχηγών, δείχνει την πολιτική διάσταση αυτής της ιστορίας που επιβεβαιώνει αυτή την αίσθηση που είχαμε περί εμπλοκής μας στη μέση μίας λυσσώδους αναμέτρησης και η αγωνία μου είναι ότι είμαστε οι μόνοι επώνυμοι. Είμαστε μία οικογένεια με όνομα, επώνυμο και από τη μία μεριά είναι οι κομματικοί μηχανισμοί, οι υπηρεσίες, οι σκοπιμότητες ανθρώπων που στην ουσία είναι ανώνυμοι. Αυτό είναι που μεγεθύνει τη δική μου αγωνία.

Υπάρχει μία υπόθεση με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και δεδομένα και ένα κρυφτό από ανθρώπους που γνωρίζουν πολύ καλά τι έχει γίνει. Για εμάς, όλο αυτό έχει μεγάλο ψυχικά κόστος. Προκαλεί μεγάλη απορία το γεγονός ότι ενώ ένας θεσμικός παράγοντας όπως ο καθηγητής κ. Νίκος Αλεβιζάτος έχει δημοσιεύσει στο βιβλίο του στοιχεία που κατ΄ουσίαν μας αθωώνουν, κανένας δεν έχει σταθεί σε αυτά, ούτε καν σε επίπεδο παραπολιτικό.

Ο πρωθυπουργός χρησιμοποίησε τον καθηγητή για να δηλώσει τις απόψεις του στην τελευταία συνεδρίαση της Βουλής. Επιλεκτικά πήρε στο βαθμό που εξυπηρετούσε τις θέσεις της κυβέρνησης, στοιχεία από τον κ. Νίκο Αλεβιζάτο. Στοιχεία για το δίκαιο μίας οικογένειας πολιτών που θίγεται, τα αγνόησε. Αυτό μας προκαλεί μεγάλη απογοήτευση».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις