Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Γώγος για τους χθεσινούς συνωστισμούς: Δεν έχει νόημα η ένταση των μέτρων

Γώγος για τους χθεσινούς συνωστισμούς: Δ...

Στην περιοχή του Κάστρου με τα στενά δρομάκια εδώ και μέρες υπάρχουν καθημερινά εικόνες συνωστισμού

Νέα αύξηση του ιικού φορτίου προβλέπει ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος, μιλώντας στο thebest.gr μετά τις εικόνες απίστευτου συνωστισμού που είδαν το φως της δημοσιότητας χθες βράδυ στην Πάτρα, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας. Το ανησυχητικό, εξηγεί ο κ. Γώγος, είναι πως οι αντοχές του συστήματος Υγείας σε πολλές από αυτές τις περιοχές -όπως η Πάτρα- δοκιμάζονται ήδη πολύ.

Πάντως ο κ. Γώγος δεν προκρίνει το ενδεχόμενο παράτασης ή έντασης των περιοριστικών μέτρων μετά από αυτά τα φαινόμενα. Όπως μας εξηγεί: "πρέπει να είμαστε ρεαλιστές, ο κόσμος είναι κουρασμένος και δεν έχει κάποιο νόημα η περαιτέρω ένταση των μέτρων. Θα πρέπει απλά όλοι να "βάλουμε πλάτη" και να κάνουμε λίγη ακόμα υπομονή, μέχρι να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία και να μπορέσουμε σταδιακά να επανέλθουμε στην κανονικότητα".

Τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή του Κάστρου της Πάτρας παρατηρούνται καθημερινά εικόνες μεγάλου συνωστισμού, ειδικά από νεαρές ηλικίες. Η κατάσταση έφθασε στο αποκορύφωμά της χθες βράδυ, τελευταία Κυριακή της Αποκριάς και μία μέρα μετά τις αντίστοιχες εικόνες συνωστισμού στην επίσης καρναβαλική Ξάνθη. Η γραφική περιοχή του Κάστρου λόγω των στενών της ευνοεί ακόμη περισσότερο τον συνωστισμό δημιουργώντας ασφυκτικές συνθήκες. Χθες βράδυ, όπως και τις προηγούμενες ημέρες η πλειοψηφία ήταν νεαροί πατρινοί,  μαθητές και φοιτητές, και όχι οι καρναβαλιστές, οι οποίοι τήρησαν στην πλειοψηφία τους φέτος τα μέτρα. 

Ο συνωστισμός μεταφέρθηκε από το απόγευμα και κυρίως το βράδυ της Κυριακής στις σκάλες της Αγίου Νικολάου ιδίως στο σημείο τους προς το Κάστρο. Εικόνες που παρέπεμπαν σε ημέρες καρναβαλιού προ καραντίνας, ενώ είδαμε επίσης καπνογόνα και πυροτεχνήματα, που θύμιζαν το τέλος της παρέλασης.

Όπως φάνηκε από το σχετικό ρεπορτάζ του thebest, νεαροί διασκέδαζαν μέχρι πρωίας στην καρναβαλική και κατά τα άλλα ...«κατακόκκινη» λόγω κρουσμάτων πόλη.

Παρά τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα, αμέτρητες ήταν ο συναθροίσεις που πραγματοποιήθηκαν σε δημόσιους χώρους, σπίτια, ακόμη και νυχτερινά μαγαζιά σε Αθήνα, Ξάνθη, Κρήτη, Θεσσαλονίκη κ.α. 

Στον Εισαγγελέα σήμερα, για το πάρτι στο Μιντιλόγλι

Στον Εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθούν, το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας, οι τέσσερις συλληφθέντες για το πάρτι, που έγινε τα ξημερώματα της Κυριακής στην περιοχή Μιντιλογλίου.

Λίγες μόλις ημέρες μετά το πάρτι στην Οβρυά, όπου είχαν συλληφθεί τρία άτομα (ο ιδιοκτήτης του χώρου, ο γιός του και ένας ακόμη συνδιοργανωτής) και χθες οι δύο τελευταίοι διοργάνωσαν νέο πάρτι στο Μιντιλόγλι αυτή τη φορά. Ο ένας συνελήφθη, ο άλλος κατάφερε να διαφύγει, αλλά αναζητείται στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ενώ συνελήφθησαν ακόμη τρία άτομα που συμμετείχαν στην διοργάνωση.

Οι Αρχές βρήκαν στο σπίτι 98 άτομα να διασκεδάζουν! Αμεσα συνέλαβαν 4 άτομα καθώς φέρονται να είναι οι διοργανωτές της εκδήλωσης, ενώ έκοψαν 93 πρόστιμα για τους υπόλοιπους καλεσμένους, με το συνολικό ύψος των προστιμων που εκδόθηκαν να φτάνει τις 47.000 ευρώ, το οποίο είναι το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει βεβαιωθεί σε μία εκδήλωση, σε ολόκληρη τη χώρα!

Καρναβάλι και στην Ξάνθη

Υγειονομική βόμβα, χαρακτηρίστηκε από ειδικούς η Ξάνθη όπου το Σάββατο το βράδυ, αναβίωσε καρναβάλι εποχής προ κορωνοϊού.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην πλατεία, δημιουργώντας απίστευτο συνωστισμό. H δυνατή μουσική που ακουγόταν από τα ηχεία του δήμου από νωρίς φαίνεται πως τελικά λειτούργησε ως κάλεσμα για τους κατοίκους που ξεχύθηκαν στους δρόμους και σε ένα ξέφρενο πάρτι που θύμιζε προηγούμενες χρονιές, χωρίς lockdown.

Από τις 17.00 το απόγευμα του Σαββάτου, οι Ξανθιώτες άρχισαν να πηγαίνουν στην πλατεία και στις 19.00 επικρατούσε το αδιαχώρητο.

Θεσσαλονίκη: Κορωνοπάρτι σε Επανομή και Ωραιόκαστρο!

Σε δύο συλλήψεις για ισάριθμες, διαφορετικές κοινωνικές εκδηλώσεις, τα λεγόμενα και... κορωνοπάρτι, σε Επανομή και Ωραιόκαστρο, προχώρησαν αστυνομικοί της ΓΑΔΘ το βράδυ του Σαββάτου, λόγω παραβίασης των έκτακτων μέτρων προστασίας για την πανδημία. Παράλληλα, επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 11.100 ευρώ στους διοργανωτές αλλά και στους συμμετέχοντες.

Πιο αναλυτικά, στην περιοχή της Επανομής, οι αστυνομιοί συνέλαβαν μία 33χρονη ημεδαπή διότι εντός της οικίας της είχε διοργανώσει κοινωνική εκδήλωση με τη συμμετοχή άλλων δέκα ατόμων. Στη συλληφθείσα βεβαιώθηκε διοικητικό πρόστιμο 3.000 ευρώ και στους συμμετέχοντες διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ έκαστο.

Στο Ωραιόκαστρο, οι αστυνομικοί συνέλαβαν 35χρονο αλλοδαπό, ο οποίος σε βοηθητικό χώρο καταστήματος στην περιοχή είχε διοργανώσει κοινωνική εκδήλωση με τη συμμετοχή επτά ατόμων. Στον διοργανωτή βεβαιώθηκε διοικητικό πρόστιμο 3.000 ευρώ και στους υπολοίπους διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ έκαστο!

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις