Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Η Ιταλική κυβέρνηση ζητά την παρέμβαση του «Facebook»

Η Ιταλική κυβέρνηση ζητά  την παρέμβαση ...
Πετρής Σπήλιος

Λήψη μέτρων κατά των ιστοσελίδων που απειλούν την ασφάλεια

Η ιταλική κυβέρνηση θα συζητήσει την απαγόρευση των sites που υποκινούν τη βία, μετά την εμφάνιση των περισσότερων από 300 ομάδων στο «Facebook» για τη υποστήριξη του ανθρώπου που επιτέθηκε στον πρωθυπουργό Μπερλουσκόνι, μεταφέρει το Bloomberg.
"Στη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής στις 17 Δεκεμβρίου θα συζητηθούν πιθανοί περιορισμοί και λήψη άλλων μέτρων κατά των ιστοσελίδων που απειλούν την ασφάλεια και παραβιάζουν τους  νόμους», δήλωσε ο Roberto Maroni, Υπουργός Εσωτερικών, σε συνέντευξη Τύπου στο Μιλάνο.
Συναγερμός άρχισε μετά την επίθεση κατά του πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Μέσα σε λίγες μόνο ώρες μετά την σύλληψη του Massimo Tartalia, οι χρήστες του «Facebook» δημιούργησαν πολυάριθμες ομάδες υποστήριξης και fan club. Ανάμεσα στα μηνύματα υποστήριξης για τον Tartalia, υπάρχουν και  συνθήματα όπως " Κηρύξτε τον Tartalia άγιο"
Η ιστοσελίδα του fan club Massimo Tartalia, έχει μέχρι στιγμής προσελκύσει πάνω από 62.000 μέλη και πάνω από δέκα χιλιάδες άτομα που έσπευσαν να γραφτούν στις δύο πρώτες ώρες μετά την επίθεση.
Ο Maroni, ο οποίος ζήτησε από το "Facebook" να απαγορεύσει αυτές τις ιστοσελίδες, είπε ότι η ομάδα παρόμοιων sites και διάφορα blogs επηρεάζουν αρνητικά τα άτομα με διαταραγμένη προσωπικότητα και προβλήματα ψυχικής υγείας.
Αυτή είναι η δεύτερη φορά που η ιταλική κυβέρνηση ζητεί από το «Facebook» την απομάκρυνση των ομάδων που εκφράζουν αρνητική στάση έναντι του Μπερλουσκόνι.
Ομάδα "Ας σκοτώσουμε τον Μπερλουσκόνι" το Οκτώβριο, συγκέντρωσε περίπου 17.000 χρήστες στα κοινωνικά δίκτυα

Ζάνα Α.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις