Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Τι αποκριές των παιδικών του χρόνων στο χωριού του θυμήθηκε ο Ανδρέας Φούρας

Τι αποκριές των παιδικών του χρόνων στο ...

ΔΕΙΤΕ τι έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Τις αποκριές των παιδικών του χρόνων στο Μάνεσι Αχαΐας θυμήθηκε ο Ανδρέας Φούρας και μοιράστηκε τις αναμνήσεις του με τους φίλους του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

ΔΕΙΤΕ τι έγραψε ο πρώην Δήμαρχος Πατρέων: 

"Απόκριες Δεκαετία του '50 στο χωριό μου. Εκεί στο καλύβι του Μανάβη {Βασίλης Μαντάς } συγκεντρώνονται οι άνδρες του χωριού να ντυθούν μπούλες.

Προβιές μουτσούνες γλίτσες και το νταούλι του μπάρμπα Γιώργη του Χωματά συνοδεύει ρυθμικά τον παράταιρο θόρυβο από δεκάδες τσοκάνια και κουδούνες που διακοσμούν, τη μέση των μασκαρεμένων ως μοντέρνες γιρλάντες ,που δείχνουν να αντλούν μνήμες από τα.. εν άστει Διονύσια. Το γλέντι ανάβει και έρχεται η ώρα να ντύσουν και να ξουρίσουν τον γαμπρό.

Ο Αντρέας Μελέγκος με αυτοσχέδιο σμόκιν από τσουβάλι και ημίψηλο γνήσιο καπέλο και παπιγιόν ασορτί με το τσουβάλι σμόκιν του καμαρώνει, σα γύφτικο σκεπάρνι. Οι πρωτοκούμπαροι Λευτέρης κούκος και Μανάβης συνοδεύουν το γαμπρό καρικατόυρα καβαλάρη σε γάιδαρο .Ολο το χώριο συνοδεύει το γαμπρό στο Μπούμπουκα για να παραλάβει την νύφη.

Στην διαδρομή ο Ασημάκης τραγουδάει το είμαστε ορκισμένα τα καημένα και το σήμερα γάμος γίνεται. Φτάνουμε. Νύφη ο Ζάνος παπάς ο Ξύδης.Το γλέντι για τον αποχωρισμό της νύφης από την μαμά της τρικούβερτο μπροστά στον μύλο του Νίκα. Η επιστροφή ατέλειωτο γλέντι μιας και έχει καταφτάσει από Βισωκά ο Ανδριόπουλος μοναδικός με το νταούλι του μαζί με τήν κομπανία του τρεις πίπιζες από Σιρμπάνι.

Εξαίρετοι χορευτές ο Ν Πασσάς και ο γλεντζές Χούκης συνοδεύουν στην πλατεία του χωριού μέχρι ξημερώματα γαμπρό και νύφη. Αξέχαστα παιδικά χρόνια."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight