Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε; Πολέμα!»: Η ανάρτηση Σιμόπουλου για τη νέα περιπέτειά του με τον καρκίνο

«Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε; Πολέμα!»:  ...

"Κι έτσι δεν πρόκειται να πεθάνουμε ποτέ!"

Τη νέα περιπέτειά του με τον καρκίνο περιγράφει με  ανάρτησή του στο facebook ο Πατρινός αστροφυσικός Διονύσης Σιμόπουλος. Μια ανάρτηση γεμάτη δύναμη και αισιοδοξία.

«Πρώτα απ’ όλα θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλες και όλους που είχαν την καλοσύνη να μου ευχηθούν για την υγεία μου που τα θεωρώ ως το καλύτερο φάρμακο!» γράφει ο γνωστός αστροφυσικός και συνεχίζει: «Η προηγούμενη ανάρτησή μου είχε σκοπό να γίνει η γνωστοποίηση της νέας μου χημειοθεραπείας με έναν πιο διασκεδαστικό τρόπο (εξ ου και το emoji με τα γέλια) λόγω του ότι η χθεσινή ημερομηνία, με την αντίστροφη μέτρηση των αριθμών της (μεταξύ των άλλων) προσέδιδε α' αυτό και μια νότα ευθυμίας. Πιστεύω επίσης ότι, όπως και στην πρώτη περίπτωση πριν από 28 μήνες, τέτοιες αναρτήσεις βοηθούν και βοήθησαν κατά κάποιον τρόπο κι εμένα αλλά και αρκετούς άλλους συμπολίτες μας. Τι συνέβη λοιπόν;

Πριν από μερικές ημέρες διαγνώστηκε δευτερογενής εστία στο συκώτι, εξ ου και η νέα θεραπεία που άρχισε χθες και για τρεις μήνες. Η κάθε θεραπεία διαρκεί μία ώρα στο νοσοκομείο (ενώ η πρώτη διαρκούσε 5 ώρες), θα γίνεται κάθε εβδομάδα με φάρμακα πολύ πιο ήπια από την πρώτη σειρά και χωρίς μεγάλες παρενέργειες. Τρεις συνεχόμενες εβδομάδες θεραπείας θα ακολουθούνται από μία εβδομάδα “ρεπό” με συνολική διάρκεια 12 εβδομάδων. Μετά την θεραπεία θα μου πούνε αν θα χρειαστεί χειρουργική επέμβαση στο συκώτι.

Όπως καταλαβαίνετε σε παρόμοιες περιπτώσεις τέτοιες ανατροπές είναι συνηθισμένες, αλλά όπως και πρώτα με την βοήθεια και την καθοδήγηση των εξαίρετων γιατρών μου στο Αρεταίειο Νοσοκομείο (καθ. Χρίστο Παπαδημητρίου, Αντώνη Βεζάκη και Αγγελική Σφήκα) είμαι βέβαιος ότι θα κερδίσουμε κι αυτή τη μάχη. Γιατί η αναμέτρηση με τον καρκίνο του παγκρέατος είναι συνεχής, αδυσώπητη και σκληρή. Απλώς εγώ είμαι πιο σκληρός και θα το πολεμήσω όπως και πρώτα. Τα υπόλοιπα τα λέει καλύτερα ο Καζαντζάκης: “Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε; Πολέμα!” Κι έτσι δεν πρόκειται να πεθάνουμε ποτέ!» καταλήγει η ανάρτησή του κ. Σιμόπουλου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις