Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κορωνοϊός: Μόνο για μετακινήσεις με τα πόδια ο κωδικός 6 στο 13033; ΒΙΝΤΕΟ

Κορωνοϊός: Μόνο για μετακινήσεις με τα π...

Πώς θα επηρεάσει τις μετακινήσεις

Αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του κωδικού 6 του 13033 ώστε οι πολίτες να μπορούν να τον χρησιμοποιούν αποκλειστικά για μετακινήσεις με τα πόδια, χωρίς αυτοκίνητο εξετάζει η κυβέρνηση.

Οι κυβερνητικές συσκέψεις είναι αλλεπάλληλες με τη συμμετοχή των ειδικών για τον περιορισμό της κινητικότητας ειδικά στην Αττική, όπου τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι εξαιρετικά ανησυχητικά παρά το lockdown.

Στόχος άλλωστε της κυβέρνησης, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, είναι να ανοίξει το λιανεμπόριο στις 16 Μαρτίου. Έτσι στο επίκεντρο των μέτρων που εξετάζονται βρίσκεται και ο κωδικός 6, για τον οποίο έχει παρατηρηθεί κατάχρηση από τους πολίτες, οι οποίοι τον χρησιμοποιούν για διαδημοτικές μετακινήσεις, πηγαίνοντας για άσκηση από τη μια άκρη του λεκανοπεδίου στην άλλη.

Την ίδια στιγμή συζητούνται και αλλαγές στον κωδικό 4, αφού εξετάζεται να διεξάγονται περισσότερες διασταυρώσεις στοιχείων. Πάντως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του καναλιού, οι οριστικές αποφάσεις αναμένονται τις επόμενες ημέρες.

Σημειώνεται ότι σήμερα πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, όπου μεταξύ άλλων, εξετάστηκαν μέτρα για την περαιτέρω ενίσχυση του ΕΣΥ, ιδιαίτερα στην περιοχή της Αττικής και συζητήθηκε ο πιο αποτελεσματικός τρόπος υλοποίησης των μέτρων για την αποφυγή μετάδοσης του ιού.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις