Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κίνδυνος για τα ζώα από τις κάμπιες του Δασυλλίου - Η μαρτυρία Πατρινής

Κίνδυνος για τα ζώα από τις κάμπιες του ...

Χαροπαλεύει ο σκύλος της οικογένειας που μύρισε τις κάμπιες στο Δασύλλιο

"Γεμίσαμε σκυράκια που μας έκαιγαν και πονούσαν και το σκυλάκι μας που ήρθε σε επαφή με τις κάμπιες στα δένδρα του Δασυλίου έκανε εμετούς και λιποθυμησε". Αυτο καταγγέλει αναγνώστρια του thebest σχετικά με τις κάμπιες των πεύκων στο Δασύλλιο της Πάτρας που τελικά ίσως να είναι πιο επικίνδυνες από ό,τι νομίζουμε οι περισσότεροι. Δείτε πως περιγράφει την δυσάρεστη εμπειρία της και την αγωνία της για το κατοικίδιό της που πλέον χαροπαλεύει!

"Σχετικά με τις κάμπιες των Πεύκων. Αρχικά σε βάθος χρόνου νεκρώνουν τα Πεύκα. Αυτές οι κάμπιες εκτοξεύουν τριχίδια,όταν νιώσουν κίνδυνο, που περιέχουν τοξίνη. Φτιάχνουν ένα κουκούλι με άσπρες ίνες (από τοξίνη) πάνω στα δέντρα και αυτό πέφτει και βγαίνουν από μέσα πολλές κάμπιες. Χαρακτηριστικό τους είναι ότι κολλάει η μία πίσω από την άλλη και φτιάχνουν μεγάλες αλυσίδες και προχωράνε.

Εχθές είχαμε πάει το σκυλάκι μας στο Δασύλλιο, βρήκε μία μπάλα από κάμπιες (στο χρώμα του εδάφους, οπότε και δεν φαινόταν με την πρώτη ματιά, αλλά στα ζώα κινεί την περιέργεια) και το μύρισε για κάποια δευτερόλεπτα.  Μετά από 2 λεπτά έκανε εμετούς και σχεδόν λιποθύμησε. Μέχρι να γυρίσουμε και να καταλάβουμε τι έγινε ώστε να την πάμε στη κτηνίατρο πέρασε μισή ώρα..

Όπου κάθεται αυτή η τοξίνη, το όργανο παθαίνει σήψη και αποκόβεται (π.χ. γλώσσα, έντερο, συκώτι) Αυτή τη στιγμή το σκυλάκι μας χαροπαλεύει με εσωτερική αιμορραγία και απ ότι είπε η κτηνίατρος είναι πολύ δύσκολο να γυρίσει σπίτι μας.

Όσοι από εμάς ακουμπήσαμε το σκυλάκι μας , στα σημεία που ήρθαν σε επαφή, γεμίσαμε σπυράκια με αίσθηση καψίματος και αργότερα πόνο εσωτερικά. Είναι επικίνδυνο και για τους ανθρώπους δηλαδή.

Είχε γίνει ψεκασμός στην Πάτρα γι αυτό, το 2011…. Αλλά δυστυχώς δεν κρατάει για πολύ όπως νομίζουν κ γ αυτό προφανώς δεν έχει ξαναγίνει κάτι από τότε.

Με όσους το έχουμε συζητήσει δεν το γνώριζε κανείς, ούτε κ εμείς φυσικά".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις