Back to Top
#TAGS Αιγιάλεια Κορωνοϊός Η Επόμενη Μέρα Νάσος Νασόπουλος
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Οι αναμνήσεις του Κωσταντίνου Μπουρδούλη από το «Νικολάρα»

Οι πελάτες τότε ήταν όλοι περιποιημένοι,...

Οι πελάτες τότε ήταν όλοι περιποιημένοι, με γραβάτα και κοστούμι. Φωτογραφία της δεκαετία του ’60. (αρχείο Δημήτρη Δημογιαννόπουλου).

"Μπαγιάτικο φαγητό στου «Νικολάρα» δεν υπήρχε. Μετά τις 2 το μεσημέρι ήταν άδειες οι κατσαρόλες..."

Τις δικές του αναμνήσεις από τον «Νικολάρα» μοιράστηκε μέσα από τη σελίδα Πάτρα, η πόλη της καρδιάς μας, ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κωνσταντίνος Μπουρδούλη, με αφορμή σχετικό αφιέρωμα του thebest.gr. Πρόκειται για το εστιατόριο που ταυτίστηκε με το (σε υπερθετικό βαθμό), μικρό όνομα του πρώτου του ιδιοκτήτη, του πανύψηλου και ογκώδους Νικόλαου Κωσταρά.

Ξεκίνησε τη λειτουργία του πριν τον πόλεμο, αλλά έγινε γνωστό στα μέσα της δεκαετίας του ΄50, όταν το αγόρασε ο Αθανάσιος Δημογιαννόπουλος, που μέχρι τότε δούλευε σε εστιατόρια όπως ο «Πανάρετος» ο «Τζίμης», ο «Ευαγγελάτος» και η «Αγγλία» είτε ως σερβιτόρος είτε ως μάγειρας, είτε ως υπεύθυνος των επιχειρήσεων.

«Μπαγιάτικο φαγητό στου «Νικολάρα» δεν υπήρχε. Μετά τις 2 το μεσημέρι ήταν άδειες οι κατσαρόλες. Εγώ σαν μαθητής δούλευα και επειδή τα μεσημέρια τέλειωνε το φαγητό, έπαιρνα τηλέφωνο το μάγειρα και μου κράταγε μια μερίδα.

Ο λογαριασμός γινόταν από το Θανάση (Δημογιαννόπουλο), που πήγαινε από τραπέζι σε τραπέζι, κρατώντας ένα μπλοκάκι και ένα μολύβι. Συνήθως, ρίχνοντας μια ματιά στα πιάτα, έλεγε «αβλεπή» και το ποσό, χωρίς να γράφει τίποτα στο μπλοκάκι. Εμένα μου ζητούσε να τον πληρώνω κάθε Σάββατο, που «αβλεπή» έλεγε το ποσό. Στη συνέχεια πηγαίναμε παρέα και παίζαμε «Δηλωτή», στο καφενείο του «Δελήτσικα» (Γωνία Αγίου Νικολάου και Καραϊσκάκη» έγραψε ο Κωνσταντίνος Μπουρδούλης.

Ειδήσεις