Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Οι πατρινοί που μας φτιάχνουν λικέρ χωρίς...ζάχαρη μοιράζονται στο thebest την ιστορία τους!

Οι πατρινοί που μας φτιάχνουν λικέρ χωρί...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Πώς ξεκίνησαν όλα και τι ονειρεύονται για το μέλλον

Τη δική τους ιστορία επιτυχίας ζουν δύο πατρινοί που αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα λικέρ… χωρίς ζάχαρη. 

Πρόκειται για την 28χρονη Κωνσταντίνα Καρανίκα, Γεωλόγο (MSc με αγάπη στα ιδιαίτερα γλυκά αλκοολούχα ποτά και τους δεινόσαυρους & υπεύθυνη παραγωγής στην Aithra Premium Organic Spirits αλλά και τον 26χρονο Λευτέρη Γεωργουλά, γεωλόγος (MSc),, λάτρη του Malt Scotch Whiskey, των ταξιδιών & υπεύθυνος των δημοσίων σχέσεων  στην Aithra Premium Organic Spirits.  

Στόχος τους, όπως αναφέρουν στο thebest.gr, ήταν, είναι και θα είναι η παραγωγή εξαιρετικών βιολογικών και premium αλκοολούχων ποτών ήπιας επεξεργασίας που θα αναδεικνύουν την τέχνη της ποτοποιίας στην Ελλάδα αλλά και  τις τοπικές πρώτες ύλες που μένουν μέχρι σήμερα ανεκμετάλλευτες...

Στόχος μας ήταν, είναι και θα είναι η παραγωγή εξαιρετικών βιολογικών και premium αλκοολούχων ποτών ήπιας επεξεργασίας που θα αναδεικνύουν την τέχνη της ποτοποιίας στην Ελλάδα αλλά και τις τοπικές πρώτες ύλες που μένουν μέχρι σήμερα ανεκμετάλλευτες

Πώς προέκυψε η ιδέα για το λικέρ χωρίς ζάχαρη;

Όλα ξεκίνησαν τα Χριστούγεννα του 2018, που βρισκόμασταν στην τελική ευθεία των μεταπτυχιακών μας σπουδών στην Γεωλογία και σχεδιάζαμε την επόμενη ημέρα. Δυστυχώς η εύρεση εργασίας για έναν γεωλόγο δεν είναι κάτι εύκολο και το εξωτερικό μοιάζει μονόδρομος. Μετά από πολλή σκέψη, αποφασίσαμε να μείνουμε στην χώρα μας και να το παλέψουμε.

Το χόμπι της Κωνσταντίνας, η παραγωγή γλυκών αλκοολούχων ποτών αλλά και η τάση της εποχής προς την καινοτομία μας έδωσαν την ώθηση να πειραματιστούμε και να δημιουργήσουμε γλύκα ποτά με εναλλακτικούς τρόπους γλύκανσης. Η Κορινθιακή σταφίδα είναι ένα ελληνικό superfood που μας προσφέρει την δυνατότητα να το πετύχουμε με μεγάλη αποτελεσματικότητα και μάλιστα με 100% φυσική διαδικασία ήπιας επεξεργασίας! 

Ποιο ήταν το σχέδιο δράσης μετά την αρχική ιδέα; 

Για να γίνει μια ιδέα πράξη δεν είναι μια εύκολη διαδικασία. Στην δική μας περίπτωση, αρχίσαμε με σεμινάρια επιχειρηματίας που διοργάνωνε το Πανεπιστήμιο Πατρών με το Pos4work, τα οποία μάλιστα ήταν και δωρεάν. Έτσι μπήκαν σιγά σιγά οι βάσεις για να μάθουμε τι εστί επιχειρηματικότητα. Έπειτα η συμμετοχή στο Mindspace Challenge 2019 και η κατάκτηση της 1ης θέσης (χρηματικό έπαθλο 8000 ευρώ και συμμετοχή σε εκπαιδευτικό ταξίδι στην Αμερική) ήρθε να βάλει τα θεμέλια για κάτι μεγαλύτερο και έτσι η Aithra Spirits να αποκτήση και νομική μορφή. Παράλληλα οι πειραματισμοί για την τελειοποίηση των ήδη υπαρχόντων προϊόντων αλλά και τη δημιουργία νέων δεν έχει σταματήσει ποτέ! 

Ποιος ήταν αρχικά ο στόχος που είχατε στο ξεκίνημα; 

Στόχος μας ήταν, είναι και θα είναι η παραγωγή εξαιρετικών βιολογικών και premium αλκοολούχων ποτών ήπιας επεξεργασίας που θα αναδεικνύουν την τέχνη της ποτοποιίας στην Ελλάδα αλλά και  τις τοπικές πρώτες ύλες που μένουν μέχρι σήμερα ανεκμετάλλευτες.

 

Το Amber στη Γαλλική Πρεσβεία

Το Amber στη Γαλλική Πρεσβεία

Οι πιο μεγάλοι υποστηρικτές που έχουμε από την αρχή είναι οι οικογένειές μας. Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από το να σε στηρίζει η οικογένειά σου και τους είμαστε ευγνώμονες

Τι ανταπόκριση υπάρχει τελικά μέχρι τώρα; 

Η ανταπόκριση του κοινού στην πρώτη μας συνεργασία με την Γαλλική Πρεσβεία στην Αθήνα ήταν παραπάνω από την προσδοκώμενη. Σε 2 εκδηλώσεις, συνολικά 6000 άτομα είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το Amber και να λάβουμε σημαντικό feedback από άτομα του χώρου της γαστρονομίας. Έπειτα, παρά την κατάσταση που επικρατεί λαμβάναμε πολλά μηνύματα από πελάτες που αναζητούσαν το προϊόν μας στα καταστήματα και ήταν μεγάλη ικανοποίηση για εμάς. Ήδη ένα κοινό έχει αγαπήσει το Amber και το έχει συνδέσει με σημαντικές και αγαπημένες του στιγμές. Πιστεύουμε πως με το άνοιγμα της εστίασης αλλά και του τουρισμού, αυτό το κοινό θα ανθίσει!   

Ποιες ήταν οι δυσκολίες σε αυτό το εγχείρημα;

Δυστυχώς το επιχειρείν στην Ελλάδα μετατρέπεται σε αγώνα μετ εμποδίων λόγω της γραφειοκρατίας αλλά και τους λιγοστούς τρόπους χρηματοδότησης. Σε μια χώρα γεμάτη με συνταξιούχους και λιγοστούς νέους να παραμένουν στην χώρα τους επιλέγοντας τον δύσκολο δρόμο, φροντίζουμε να μετατρέψουμε το επιχειρείν σε αγώνα επιβίωσης. Φυσικά με πάρα πολύ υπομονή, επιμονή και στήριξη οικονομική και ψυχολογική από τους ανθρώπους που είναι κοντά μας, σταδιακά και με μεθοδικότητα επιλύθηκαν όλα τα εμπόδια. 

Ποιοι στάθηκαν υποστηρικτές της προσπάθειας;

Οι πιο μεγάλοι υποστηρικτές που έχουμε από την αρχή είναι οι οικογένειές μας. Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από το να σε στηρίζει η οικογένειά σου και τους είμαστε ευγνώμονες. Αποκτήσαμε όμως και δεύτερη οικογένεια, την ομάδα της Mexoxo που από την αρχή μας στηρίζει και είναι δίπλα μας! Ακόμα, υποστηρικτές μας ήταν οι χορηγοί του επάθλου, χρηματικό έπαθλο από το The People's Trust και την συμμετοχή στο εκπαιδευτικό ταξίδι στην Αμερική από την Αμερικανική Πρεσβεία. Το Πανεπιστήμιο Πατρών και ο Νάσος Κοσκινά από το Pos4work αλλά και όλη η ομάδα του Orange Grove Patras, δεν θα μπορούσαν να εξαιρεθούν.  Η στήριξη τους μας ήταν πολύτιμη!! Τέλος η στήριξη από τον κόσμο, και τους φίλους μας ήταν πολύ μεγάλη και τους ευχαριστούμε θερμά!

Υπήρξαν στιγμές απογοήτευσης;

Φυσικά και υπήρχαν και υπάρχουν. Μας επηρεάζουν ψυχολογικά όπως είναι φυσιολογικό αλλά τιποτα στο τέλος δεν σταματά την όρεξη μας για δημιουργία!   

Πού μπορεί να βρει κανείς τα λικέρ σας; 

Σε λίγες ημέρες πρόκειται να ανακοινωθούν τα καταστήματα που θα μπορεί κάποιος να βρει τα προϊόντα μας ανα την Ελλάδα, αλλά και στα social media μέσα από πλατφόρμα εύκολης και άμεσης παραγγελίας που δίνει την δυνατότητα και δωρεάν παράδοσης στην περιοχή της Πάτρας. 

Το επιχειρείν είναι ρίσκο χωρίς να είσαι σίγουρος για το οικονομικό αποτέλεσμα αλλά σίγουρα σου προσφέρει εμπειρίες ζωής

Τι ετοιμάζεται για το επόμενο διάστημα;

Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε την κυκλοφορία ενός νέου προϊόντος με πρώτες ύλες από την περιοχή του Γεωπάρκου Χελμού-Βουραϊκού, το καλοκαίρι του 2021 που θα έχει σαν target group το νεανικό κοινό που αγαπά τον εναλλακτικό τρόπο ζωής, τα ταξίδια στην φύση, την γεωλογία και φυσικά τις ελληνικές γεύσεις! 

Τι ονειρεύεστε για το μέλλον; 

Η εξωστρέφεια είναι κάτι που μας ενδιαφέρει πολύ και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να φτάσουν τα προϊόντας μας σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο

Ποιο το μήνυμα για όσους σκέφτονται ίσως να ξεκινήσουν κάτι από μηδέν και συναντούν δυσκολίες; 

Οι δυσκολίες που θα βρουν είναι πολλές, να κλείσουν τα μάτια σε κάθε τι αρνητικό και να αφήσουν την δημιουργικότητα να τους οδηγήσει. Το επιχειρείν είναι ρίσκο χωρίς να είσαι σίγουρος για το οικονομικό αποτέλεσμα αλλά σίγουρα σου προσφέρει εμπειρίες ζωής.

Το λικέρ Amber στη Νέα Υόρκη

Το λικέρ Amber στη Νέα Υόρκη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις