Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κώστας Μάρκου: Ο Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ αφήνει παρακαταθήκη ήθους, ανθρωπισμού και αξιοπρέπειας

Κώστας Μάρκου: Ο Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ αφ...

Το 1998 ο Θεόφιλος Ρόζεμπεργκ είχε έρθει στην Πάτρα στο πλαίσιο της συνεργασίας με τους "Γιατρούς του Κόσμου"

Θλίψη και συγκίνηση προξένησε η είδηση που έγινε γνωστή την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021 ότι έφυγε από τη ζωή ο Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ, ο οποίος ήταν αναπληρωτής καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην  πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ (νυν ΕΟΔΥ) επί της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ενώ ήταν και ο ιδρυτής και επί πολλά έτη, πρόεδρος των Ελλήνων «Γιατρών Του Κόσμου».  

Ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ και γιατρός Κώστας Μάρκου σε ανακοίνωση του θυμίζει την περίοδο που ο εκλιπών είχε έρθει στην Πάτρα.

«Ήταν το μακρινό 1998 όταν ο Θεόφιλος Ρόζεμπεργκ ήλθε στην Πάτρα και με βρήκε με αντικείμενο τη συνεργασία μας  με τους "Γιατρούς του Κόσμου", για την αντιμετώπιση της Ιωδιοπενίας στα παιδιά του Καυκάσου. Πήραν  λοιπόν θεραπεία με Ιώδιο 300.000 παιδιά και από τότε ξεκίνησαν πολλές αποστολές στο Αζερμπαιτζάν, Ουζμπεκιστάν και Γεωργία. Το πρόγραμμα κράτησε έως την οικονομική κρίση, η οποία δεν επέτρεψε να επεκταθεί ανατολικότερα.

Εγώ προσωπικά  αλλά και ολόκληρη η ομάδα του Πανεπιστημίου Πατρών είμαστε ευγνώμονες στον Θεόφιλο για αυτή τη συνεργασία και για την “παρακαταθήκη” ήθους, ανθρωπισμού και αξιοπρέπειας που άφησε στο δημόσιο βίο», ανέφερε στο συλλυπητήριο μήνυμα του ο κ. Μάρκου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις