Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Στους καλλιτέχνες που άφησαν τη σφραγίδα τους το 2020 και ο εκλιπών Chadwick Boseman

Στους καλλιτέχνες που άφησαν τη σφραγίδα...

Αναμένεται μετά τη Χρυσή Σφαίρα να προταθεί μετά θάνατον και για το βραβείο Όσκαρ

Με 6 διαφορετικά εξώφυλλα κυκλοφόρησε το περιοδικό Entertainment Weekly (τεύχος Ιανουαρίου 2021) αφιερωμένα στους entertainers που άφησαν το «στίγμα» τους τη δύσκολη χρονιά του 2020 και το ένα απ’ αυτά αφορούσε στον Αφροαμερικανό ηθοποιό Chadwick Boseman, ο οποίος δυστυχώς στις 28 Αυγούστου 2020 έφυγε από τη ζωή στα 43 του μόλις χρόνια (είχε γεννηθεί στις 29/11/1976 στο Νότια Καρολίνα). Δύο τελευταίες ερμηνείες και ρόλοι του σε ταινίες που προβλήθηκαν την περασμένη περίοδο, το «Ma Rainey’s black bottom» του George C. Wolfe και το “Da 5 Bloods” του Σπάικ Λι έκαναν την απουσία του και τον πόνο για τον πρόωρο χαμό του από καρκίνο του παχέος εντέρου, εντονότερα.

Ήδη ο Boseman, ο υπέροχος T’Challa του υπερεπιτυχημένου «Μαύρου Πάνθηρα» της Μάρβελ, του 2018, διεκδικεί μετά θάνατον τη Χρυσή Σφαίρα-Golden Globe του καλύτερου α’ ανδρικού ρόλου σε δράμα για το «Ma Rainey’s black bottom» του Netflix όπου έπαιξε πλάι στην Βαιόλα Ντέιβις υποδυόμενος έναν τρομπετίστα την περίοδο του μεσοπολέμου στην Αμερική. Θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι για την ίδια ταινία και ερμηνεία ο Μπόουζμαν θα προταθεί & για το Όσκαρ (στις 15 Μαρτίου 2021 αναμένεται η ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων).

Αν τα καταφέρει, θα επαναλάβει το προηγούμενο αντίστοιχων μετά θάνατον υποψηφιοτήτων ή και βραβεύσεων όπως του Χιθ Λέτζερ, του Πίτερ Φιντς, του Μάσιμο Τροίζι ή και του θρύλου James Dean που προτάθηκε για το Όσκαρ α’ ανδρικού ρόλου, μετά τον απροσδόκητο χαμό του το 1955 σε τροχαίο, τόσο στα Όσκαρ του 1956 για το «Ανατολικά της Εδέμ» όσο και στην απονομή του 1957 για τον «Γίγαντα».

Στο συγκινητικό κείμενο του περιοδικού Entertainment Weekly για τον Chadwick Boseman γίνεται λόγος για την καλλιτεχνική ποιότητα και ταλέντο του ηθοποιού, ο οποίος πρόλαβε να παίξει στο σινεμά τουλάχιστον τρεις σημαντικές φιγούρες και προσωπικότητες των Αφροαμερικανών όπως τον Thurgood Marshall, τον μπειζμπολίστα Jackie Robinson στο φιλμ «42» του 2013 και τον μουσικό & ερμηνευτή James Brown στην ταινία «Get on up» του 2014 που είχε γυριστεί στο Mississippi & είχαμε δει και στην Πάτρα στα Odeon Veso Mare.

Στους ρόλους του, όπως γράφει το περιοδικό, μπορούσες να διακρίνεις & «κομμάτια» του ίδιου, στοιχεία του χαρακτήρα του όπως η ευγένεια, η γενναιοδωρία του αλλά και η εξυπνάδα του. Στον T’Challa του «Black Panther» που ως υπερήρωα τον πρωτοείδαμε στο «Captain America, Civil war» το 2016, ο Μπόουζμαν έδωσε ένα μεγαλύτερο βάθος και μία επιπλέον διάσταση και δικαίως έγινε ο αγαπημένος ήρωας πολλών εφήβων και όχι μόνο,

Δεν ήσαν λίγα τα παιδιά-θαυμαστές του «Μαύρου Πάνθηρα» που θρήνησαν στα δωμάτια τους κάτω από τα πόστερ του T’Challa τον Τσάντγουικ Μπόουζμαν. Ωστόσο όπως εύστοχα σημειώνει η 33χρονη συγγραφέας του «The Hate U Give», Angie Thomas στο κείμενο για τον ηθοποιό στο Entertainment Weekly. "Ελπίζω να τον θυμόμαστε στο μέλλον όχι μόνο ως Black Panther αλλά και συνολικά για την καριέρα του & του χαρακτήρα του γιατί θα ήταν άδικο.

Θα τον θυμόμαστε & για το πάθος, την αφοσίωση του & την καλοσύνη του. Αυτό που με θλίβει πάντως είναι ότι δεν θα έχουμε πλέον άλλες ταινίες με την παρουσία του και πραγματικά αυτό το συναίσθημα κάνει το χαμό του ακόμη πιο δυσβάσταχτο".

Αν λοιπόν ο Τσάντγουικ Μπόουζμαν που ήταν πολύ καλός και ως αστυνομικός στην περιπέτεια «21 Γέφυρες» του Μπράιαν Κερκ το 2019 που επίσης είχαμε δει στην Πάτρα, προταθεί και κερδίσει στα Όσκαρ, θα είναι σίγουρα μία από τις πιο συγκινητικές στιγμές μίας έτσι & αλλιώς, λόγω της πανδημίας, διαφορετικής απονομής όπως αναμένεται.

Οι φωτ. είναι από το σάιτ του περιοδικού, ew.com

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture