Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Στην Τζέιν Φόντα το τιμητικό βραβείο Cecil B. DeMille στις φετινές Χρυσές Σφαίρες

Στην Τζέιν Φόντα το τιμητικό βραβείο Cec...

Η 83χρονη Φόντα εκτός από λαμπρή ηθοποιός είναι και μία χαμόμενη ακτιβίστρια που δεν το βάζει κάτω όλα αυτά τα χρόνια

Η αειθαλής και μαχητική σούπερ σταρ του Αμερικανικού κινηματογράφου Τζέιν Φόντα θα πάρει φέτος όπως έγινε γνωστό, το τιμητικό βραβείο των 78ων Χρυσών Σφαιρών – Golden Globes, η τελετή απονομής των οποίων φέτος θα πραγματοποιηθεί στις 28 Φεβρουαρίου 2021 με καθυστέρηση των συνθηκών που έχει δημιουργήσει ο covid-19. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Ξένων Ανταποκριτών στο Χόλιγουντ που απονέμει τις δημοφιλείς τις τελευταίες δεκαετίες Χρυσές Σφαίρες που θεωρούνται και ο προάγγελος των Όσκαρ, το τιμητικό βραβείο των Golden Globes, Cecil B. DeMille φέτος θα δοθεί στην Τζέιν Φόντα – Jade Fonda που είναι αισίως 83 ετών αλλά παραμένει μία γοητευτική και δημιουργική γυναίκα.

Με το βραβείο αυτό υψηλού κύρους που θα της απονεμηθεί, όπως γράφει το flix.gr, αναγνωρίζεται η λαμπρή πολύχρονη καριέρα της στον κινηματογράφο, με ταινίες όπως το «Klute – Η Εξαφάνιση» του Άλεν Τζέι Πάκουλα που της χαρίσει το 1971 το πρώτο της βραβείο Όσκαρ α’ γυναικείου ρόλου, το «9 to 5», το «The Chinese Cyndrome», το «Coming Home - Ο Γυρισμός» του 1978 όπου κέρδισε το δεύτερο της Όσκαρ, «Ο Ηλεκτρικός Καβαλάρης», «Στη Χρυσή Λίμνη» όπου συμπρωταγωνίστησε με τον πατέρα της Χάνρι Φόντα, «Μπαρμπαρέλα», "Ξυπόλητη στο πάρκο", κ.α., αλλά και στην τηλεόραση, με σειρές όπως «Grace & Frankie» και «The Newsroom». H Τζέιν Φόντα είναι επίσης γνωστή για τον πολιτικές της θέσεις και τον ακτιβισμό της καθώς έχει πρωτοστατήσει σε διαμαρτυρίες όπως για τον πόλεμο στο Βιετνάμ με πολλές επικρίσεις τότε ενώ έχει ξεκινήσει και εκστρατείες για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την υπεράσπιση του φεμινισμού και το κίνημα #metoo καθώς και για την προστασία του περιβάλλοντος και το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής.

Η Jane Fonda να σημειωθεί πως έχει υπάρξει 7 φορές νικήτρια Χρυσής Σφαίρας, από τις 15 φορές που ήταν υποψήφια στο σύνολο. «Η Ένωση Ξένων Ανταποκριτών του Χόλιγουντ με υπερηφάνεια ανακοινώνει πως το φετινό βραβείο Cecil B. DeMille θα το απονείμει στην Τζέιν Φόντα. Για περισσότερες από πέντε δεκαετίες το εύρος της δουλείας της Τζέιν βαθαίνει από τον αδιάκοπο ακτιβισμό της, χρησιμοποιώντας το όνομά της για να αντιμετωπίσει μερικά από τα πιο σημαντικά κοινωνικά ζητήματα της εποχής μας. Το αναμφισβήτητο ταλέντο της την έχει κάνει να κερδίσει το μέγιστο επίπεδο αναγνώρισης και μπορεί η επαγγελματική της καριέρα να έχει πάρει διάφορες στροφές, η δέσμευσή της για αλλαγή παραμένει ακλόνητη», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξένων Ανταποκριτών στο Χόλιγουντ Άλι Σαρ.

*Η τελετή απονομής βραβείων των 78ων Χρυσών Σφαιρών θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 28 Φεβρουαρίου 2021 με οικοδέσποινες τις ηθοποιούς Τίνα Φέι και Εϊμι Πόλερ.

Νεότατη μαζί με τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ, η...

Νεότατη μαζί με τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ, η Τζέιν Φόντα στην ταινία του 1967, "Barafoot in the park - Ξυπόλητη στο Πάρκο".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight