Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

ΏΡΑ Πατρών: Το οδοιπορικό για το Ριγανόκαμπο

ΏΡΑ Πατρών: Το οδοιπορικό για το Ριγανόκαμπο

Τηλεδιάσκεψη της Ώρας Πατρών με τη Συντονιστική Επιτροπή Συλλόγων και φορέων Ανατολικού Διαμερίσματος

Στην ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης Ώρα Πατρών αναφέρεται:

Μια πρώτης τάξεως ευκαιρία έχει στα χέρια της η πόλη να συζητήσει, να προτείνει και να διεκδικήσει τη δημιουργία ανατολικού πάρκου στην περιοχή του Ριγανόκαμπου.
Η ΏΡΑ Πατρών, τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά, έχει εργαστεί με συνέπεια για την διεκδίκηση του δίκαιου αιτήματος. Στο δημοτικό συμβούλιο την Τετάρτη 17/2/21 χρειάζεται να ξεδιπλωθεί η στρατηγική μας,  ώστε ο χώρος να περιέλθει στην πόλη.

Η ανάπλαση και η αξιοποίηση της περιοχής του Ριγανόκαμπου θα αναβαθμίσει το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των πολιτών, όχι μόνο των όμορων περιοχών αλλά όλης της πόλης. Στην περιοχή παρέμβασης μπορούν να δημιουργηθούν χώροι αναψυχής, αθλητισμού και πολιτισμού καθώς και ανάδειξης του υδάτινου στοιχείου που χαρακτηρίζει την περιοχή, ρέματα, ποτάμια κ.α. Με πρωτότυπες και καινοτόμες παρεμβάσεις η περιοχή  θα αναβαθμιστεί αισθητικά και λειτουργικά, έτσι ώστε να αποτελεί ελκυστικό προορισμό για τους πολίτες,  δημιουργώντας ταυτόχρονα καλύτερες συνθήκες ποιότητας ζωής στους κατοίκους της. Χρειάζονται όμως να ληφθούν πρωτοβουλίες και να γίνουν συγκεκριμένα βήματα. Ένα μέρος του χώρου ανήκει στην ΕΤΑΑΔ (πρώην ΤΑΙΠΕΔ) ένα άλλο μέρος του χώρου στο πανεπιστήμιο. Παράλληλα στο χώρο υπάρχουν οικογένειες Ρομά.

 


ΠΟΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΜΑΣ.

 

1.Σύνταξη ενός ρεαλιστικού, οραματικού σχεδίου αξιοποίησης της περιοχής και σε πρώτη φάση, καθορισμός συγκεκριμένων χρήσεων . Οι υπηρεσίες του δήμου σε συνεργασία με το ΤΕΕ, το τμήμα  Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Πατρών, το σύλλογο αρχιτεκτόνων και το συντονιστικό των κατοίκων μπορούν άμεσα να διατυπώσουν συγκεκριμένες προτάσεις  ώστε να ξεκινήσει η συζήτηση με το υπουργείο Οικονομίας.

2. Έναρξη  των συζητήσεων με το Πανεπιστήμιο για τη διάθεση του χώρου (ανταλλαγή με άλλο χώρο του δήμου ή περιφέρειας) εφόσον φυσικά δεν υπάρχει πρόθεση αξιοποίησης από το Πανεπιστήμιο.

3.Υλοποίηση, ταυτόχρονα, των κοινωνικών προγραμμάτων που προβλέπουν τη μετεγκατάσταση των οικογενειών Ρομά.

  Σε αυτή την προσπάθεια ο Δήμος οφείλει να προχωρήσει σε ευρείες συμμαχίες με όλο το πολιτικό προσωπικό του νομού για την απόδοση του χώρου. Η παράταξή μας ΏΡΑ Πατρών είχε έναν ειλικρινή διάλογο σε τηλεδιάσκεψη με τους συλλόγους και το συντονιστικό την Τετάρτη 10/2/21. Εφόσον αποδοθεί ο χώρος στον Δήμο, που αυτό είναι το πρώτιστο, μπορεί να πραγματοποιηθεί διάλογος με όλους τους φορείς και το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει για την αξιοποίηση της περιοχής, με αρχιτεκτονικό διαγωνισμό όπως προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις