Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ρουλέτα η τηλεκπαίδευση στα δημοτικά- "Γυρίζει" πρωί

Πάτρα: Ρουλέτα η τηλεκπαίδευση στα δημοτ...

Νέο "φάουλ" του υπουργείου Παιδείας

Το απόλυτο μπάχαλο ή το θέατρο του παραλόγου; Όποιον χαρακτηρισμό κι αν χρησιμοποιήσει κανείς για την κατάσταση που επικρατεί με τα ωράρια της τηλεκπαίδευσης στα δημοτικά της Πάτρας, μέσα θα πέσει.

Μετά τα όσα απίστευτα συνέβησαν μέσα στο περασμένο Σαββατοκύριακο με τις διφορούμενες οδηγίες του υπουργείου Παιδείας το οποίο «συνέστηνε» πρωινές ώρες λειτουργίας για να μην διαταραχθούν τα παιδιά, αλλά «πρότεινε» το… πρόγραμμα που ακολουθήθηκε στο προηγούμενο κλείσιμο, δηλαδή απόγευμα, η κατάσταση έδειχνε να ομαλοποιείται.

Οι περισσότεροι διευθυντές των σχολείων πήραν πάνω τους την κατάσταση και αποφάσισαν, να εφαρμόσουν την τηλεκπαίδευσης της απογευματινές ώρες ώστε, εκτός των άλλων, να διευκολύνουν και τους δασκάλους των ειδικοτήτων που έχουν μαθήματα και σε άλλα σχολεία, στην ευρύτερη περιοχή, τα οποία είναι ανοιχτά.

Η ηρεμία ωστόσο κράτησε λίγο. Και αυτό γιατί, το απόγευμα της Τρίτης, το υπουργείο Παιδείας έστειλε νέες κατευθύνσεις οι οποίες ανατρέπουν πλήρως τις επιλογές των διευθυντών των σχολείων.

Έτσι από την Τετάρτη Δημοτικά και Νηπιαγωγεία θα κάνουν τηλεκπαίδευση… το πρωί. Τις ίδιες ώρες δηλαδή που θα κάνουν μάθημα εξ’ αποστάσεως Γυμνάσια και Λύκεια.

Η αναστάτωση στους οικογενειακούς προγραμματισμού τεράστια καθώς πλέον πρέπει να βρεθεί, μέσα σε μία νύχτα, ο απαραίτητος εξοπλισμός για να κάνουν μάθημα παράλληλα αδέλφια που πηγαίνουν σε διαφορετικές βαθμίδες εκπαίδευσης.

Πέραν αυτού γονείς που είχαν κανονίσει τις δουλειές τους με βάση την απογευματινή παρακολούθηση μαθημάτων, τώρα θα πρέπει να φέρουν τα πάντα πάνω-κάτω.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις