Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τι θα γίνει αύριο με τα σχολεία στην Πάτρα- Άλλαξε η ανακοίνωση του υπουργείου μετά το σάλο από το ρεπορτάζ του thebest.gr

Τι θα γίνει αύριο με τα  σχολεία στην Πά...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Κλειστά και σε Ρίο, Μεσσάτιδα, Βραχνέικα, Παραλία

Διορθώθηκε μετά το σάλο από το δημοσίευμα του thebest.gr (δείτε εδώ) η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά σε περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου εξαιτίας της εκτόξευσης κρουσμάτων κορωνοϊού.

Το απόγευμα του Σαββάτου προκλήθηκε αναστάτωση καθώς η ανακοίνωση του Υπουργείου αφορούσε μόνο τη Δημοτική Ενότητα της Πάτρας, δηλαδή την παλιά διοικητική διαίρεση του δήμου, πριν την επέκτασή του, τη χάραξη επί Καποδίστρια!

Αυτό σήμαινε  ότι θα έμεναν εκτός  κλεισίματος, τα  σχολεία που βρίσκονται σε Ρίο, Μεσσάτιδα, Βραχνέικα και Παραλία. Πρόκειται για περιοχές που ανήκουν πλέον διοικητικά στον Δήμο Πατρέων και στις οποίες έχουν παρουσιαστεί πολλά κρούσματα κορωνοϊού τις τελευταίες ημέρες και σε μαθητές.

Το γεγονός προκάλεσε πρωτοφανή σύγχυση σε σχολεία, μαθητές, καθηγητής και δασκάλους. Πλέον η ανακοίνωση αναφέρει ότι  το μέτρο των κλειστών σχολείων ισχύει για το  Δήμος Πατρέων της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Μετά από αυτή την αλλαγή το μέτρο ισχύει και Ρίο, Μεσσάτιδα, Βραχνέικα και Παραλία.

«Μετά από τις πιέσεις που ασκήσαμε κι εμείς οι εκπαιδευτικοί σε αρμόδιους φορείς αλλά και το δημοσίευμα, διορθώθηκε η σχετική ανακοίνωσή του Υπουργείου και θα μείνουν κλειστά τα σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας που βρίσκονται σε επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου. 

Ωστόσο ανοιχτά θα παραμείνουν τα Ειδικά σχολεία. Υπάρχει έντονη ανησυχία για το γεγονός ότι αυτά τα σχολεία θα μείνουν ανοιχτά. Καταλαβαίνουμε ότι τα παιδιά των Ειδικών σχολείων δεν έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τηλεκπαίδευση, παράλληλα όμως είναι και αδύνατο να τηρηθούν έστω και τα βασικά μέτρα που τηρούνται στα άλλα σχολεία. Αυτά τα παιδιά για παράδειγμα, δεν μπορούν να φορούν μάσκες. Υπάρχει μία ανασφάλεια καθώς και τα κρούσματα στην πόλη πλέον έχουν τριπλασιαστεί» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Νίκος  Θεοδωρόπουλος, Περόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας.

Άγνωστο ποιο θα είναι το ωράριο της τηλεκπαίδευσης

Μέχρι αυτή την ώρα, μεσημέρι Κυριακής, δεν έχει γίνει επίσημη ενημέρωση από το Υπουργείο...

«Θα μπορούσε μα υποθέσει κάπως ότι θα λειτουεγήσουμε με το ωράριο της προηγούμενης ΚΥΑ, από το μεσημέρι και μετά. Όμως αυτή τη φορά, κλειστά σχολεία μ,ε τηλεκπαίδευση θα έχπυε μόνο σε συγκεκριμένες- λίγες- περιοχές και άρα ο κίνδυνος να υπερφορτωθεί το σύθστημα δεν ρόναι τόσο μεγάλος. Θα πρέπει άμεσα το υπουργείο να ενημερώσει σχετικά με το τι ισχύει. Υπάρχει αναστάτωση και γύρω από αυτό το θέμα» λέει ο κ. Ιεοδωρόπουλος.

«Ακόμα δεν έχουμε οδηγίες και αναμένουμε να μάθουμε μέσα στο Σαββατοκύριακο ποιες ώρες θα πραγματοποιούνται τα μαθήματα μέσω διαδικτύου από τη στιγμή που τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά. Έχω στείλει κι εγώ προσωπικά κάποια ερωτήματα προς το υπουργείο και αναμένω απαντήσεις.

Την προηγούμενη φορά που χρειάστηκε να μπούμε σε τηλεκπαίδευση, τα μαθήματα γίνονταν το απόγευμα με τη λογική ότι από τη στιγμή που το μέτρο ίσχυε για όλη την Ελλάδα, θα έπρεπε να αποφευχθεί η υπερφόρτωση του συστήματος.

Αυτή τη φορά αφού πρόκειται για μέτρο που εφαρμόζεται τοπικά, σε συγκεκριμένες περιοχές, ίσως τα μαθήματα γίνονται κανονικά, το πρωί. Είναι κάτι όμως το οποίο δεν το γνωρίζουμε επίσημα. Αναμένουμε ανακοινώσεις. Έχουμε μόνο προφορική ενημέρωση για τα Ειδικά σχολεία στα οποία τα μαθήματα θα γίνονται κανονικά, δια ζώσης» είχε πει χθες στο thebest.gr ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, Τάσος Σταυρογιαννόπουλος.

Ωστόσο, σε ανακοίονωση που απέστειλε ο ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, Τάσος Σταυρογιαννόπουλος , το μεσημέρι της Κυριακής αναφέρεται:

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της 454Β/05-02-2021 ΚΥΑ, από τη Δευτέρα 8/2/2021 γίνεται αναστολή της δια ζώσης εκπαιδευτικής λειτουργίας όλων των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Πατρέων (επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου) της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Σε όλα τα σχολεία του Δήμου Πατρέων ξεκινάει την ίδια ημέρα σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία.

Το πρόγραμμά της, σύμφωνα με την ενημέρωση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας και τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας συστήνεται να υλοποιηθεί σύμφωνα με το καθημερινό ωρολόγιο πρόγραμμα των σχολείων, ώστε να μη διαταραχθεί η εύρυθμη συνέχιση της λειτουργίας των μαθημάτων και να μη χρειαστεί περαιτέρω αναπροσαρμογή του προγράμματος από το Σύλλογο Διδασκόντων. Επ΄ αυτού θα σταλεί αύριο διευκρινιστική οδηγία του Υπουργείου. Η λειτουργία των σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης θα συνεχιστεί κανονικά με δια ζώσης εκπαιδευτική λειτουργία. Τα σχολεία των υπολοίπων Δήμων της Αχαΐας θα συνεχίσουν, επίσης, τη λειτουργία τους κανονικά με δια ζώσης εκπαιδευτική λειτουργία.

Κλειστά ΚΔΑΠ και βρεφονηπιακοί σταθμοί

Σε ανακοίνωση του π Δήμος Πατρέων αναφέρει:

Γνωστοποιείται ότι μετά τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID–19 που ανακοινώθηκαν για τον Δήμο Πατρέων, την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021, οι δεκαέξι (16) Δημοτικοί Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί και τα τέσσερα (4) Δημοτικά Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) του Κοινωνικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων θα παραμείνουν κλειστά από τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021 μέχρι και τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021 (ώρα 6.00 πμ).

Παράλληλα τα δύο (2) Δημοτικά ΚΔΑΠ ΜΕΑ θα παραμείνουν ανοικτά και θα λειτουργούν με ωράριο προσαρμοσμένο με την ανάλογη απαγόρευση κυκλοφορίας.

Σε περίπτωση ανακοίνωσης νέων μέτρων που επηρεάζουν την λειτουργία των δομών θα υπάρξει εκ νέου ενημέρωση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις