Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Άγνωστοι ξήλωσαν ταμπέλα δρόμου στου Λαδόπουλου που είχε το όνομα της βιβλιοθηκονόμου Α. Καρυπίδη

Πάτρα: Άγνωστοι ξήλωσαν ταμπέλα δρόμου σ...

Την ονοματοδοσία είχε αποφασίσει ο τότε Δήμαρχος Πατρέων Ευάγγελος Φλωράτος ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη της

Θλίψη προξενεί το γεγονός ότι άγνωστοι σύμφωνα με καταγγελία περίοικου γύρω από το πρώην εργοστάσιο Λαδόπουλου ξήλωσαν την ταμπέλα – πινακίδα μίας οδού στην οποία είχε δοθεί το όνομα της αείμνηστης βιβλιοθηκονόμου Ασπασίας Καρυπίδη που είχε σκοτωθεί σε τροχαίο δυστύχημα πριν περίπου μία εικοσαετία. Μάλιστα επί της Ακτής Δυμαίων είχε τοποθετηθεί και εικονοστάσι στη μνήμη της. Η ονοματοδοσία σε δρόμο της περιοχής του εργοστασίου Λαδόπουλου είχε αποφασιστεί τιμητικά ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη της για την προσφορά της στην Δημοτική Βιβλιοθήκη από τον τότε Δήμαρχο Πατρέων Ευάγγελο Φλωράτο.

Η Ασπασία Καρυπίδη που ο αδόκητος θάνατος της είχε συγκλονίσει τότε την Πατραϊκή κοινωνία όπως θύμισε στο thebest.gr η καταγγέλλουσα, υπήρξε μία εργαζόμενη που είχε συμβάλει τα μέγιστα στην δημιουργία του τμήματος παιδικού βιβλίου της Βιβλιοθήκης σε συνεργασία με την αείμνηστη συγγραφέα Μαρία Μανωλάκου. Επίσης η πάντα εξυπηρετική και χαμογελαστή Ασπασία Καρυπίδη είχε πάει για ένα μικρό χρονικό διάστημα και στη Γαλλία για να βελτιώσει τα γαλλικά της και γενικά ήταν μία υπάλληλος με εξαιρετική γνώση του αντικειμένου της και η απουσία της παραμένει μέχρι σήμερα μεγάλη από την κοινωνία της Πάτρας και τη Δημοτική Δανειστική Βιβλιοθήκη.

Καλό θα είναι ο Δήμος Πατρέων ν’ αποκαταστήσει τη ζημιά στην συγκεκριμένη πινακίδα δρόμου μιας και η πράξη που έγινε από κάποιους ασυνείδητους αποτελεί και προσβολή της μνήμης της εκλιπούσης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις