Ανέπτυξαν εποικοδομητικό διάλογο για θέματα που αφορούν τόσο στον εθνικό όσο και στον τοπικό τουρισμό του νομού Αχαΐας
Ο Ιάσονας Φωτήλας, βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, πραγματοποίησε επίσκεψη στον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη και στη Γενική Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης κ. Βίκυ Λοΐζου, όπου ανέπτυξαν εποικοδομητικό διάλογο για θέματα που αφορούν τόσο στον εθνικό όσο και στον τοπικό τουρισμό του νομού Αχαΐας.
Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση:
Αρχικά ο βουλευτής έδωσε συγχαρητήρια στον Υπουργό για τη σπουδαία επιτυχία του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) της Ελλάδας να ψηφιστεί ως ο καλύτερος του κόσμου. Στη συνέχεια ο Υπουργός τον ενημέρωσε ότι παρά τις πρωτόγνωρες συνθήκες της πανδημίας η ενίσχυση και ανάδειξη του ελληνικού τουρισμού εξακολουθεί με αμείωτο ρυθμό. Φυσικά κύριο θέμα συζήτησης αποτέλεσε η επανεκκίνηση του τουρισμού με το άνοιγμα των συνόρων και συγκεκριμένα το πότε αυτή προσδιορίζεται χρονικά ενόψει της τρέχουσας επιδημιολογικής κατάστασης.
Ο Υπουργός επισήμανε ότι όλα θα εξαρτηθούν από την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων υγειονομικής προστασίας από τους πολίτες και τις γνωμοδοτήσεις των ειδικών για την πορεία της πανδημίας. Στο ερώτημα του βουλευτή εάν το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» θα υλοποιηθεί και για το έτος 2021 και αν θα διορθωθούν τυχόν αστοχίες, η απάντηση ήταν θετική. Τέλος, ο Ιάσονας Φωτήλας μετέφερε τις ανησυχίες των Αχαιών σχετικά με τον τοπικό τουρισμό που πλήττεται σφόδρα μετά τις τελευταίες εξελίξεις με την ακύρωση των εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού.


Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr












