Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Προς αναβολή το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων- Τί θα γίνει με το λιανεμπόριο

Προς αναβολή το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυ...

Συνεδριάζει την Παρασκευή η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων για δευτεροβάθμια εκπαίδευση και αγορά- Τα επικρατέστερα σενάρια

"Πάγωμα" του ανοίγματος των γυμνασίων και λυκείων όλης της χώρας για τουλάχιστον 1 βδομάδα εξετάζει σύμφωνα με πληροφορίες η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων, καθώς προβληματίζουν έντονα τους επιστήμονες οι εξελίξεις σχετικά με τη διασπορά του κορωνοϊού. Στην αυριανή τους λοιπόν συνεδρίαση, αναμένεται να προτείνουν την αναβολή κατά μία εβδομάδα του ανοίγματος της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που ήταν προγραμματισμένη για την ερχόμενη Δευτέρα, 1η Φεβρουαρίου.

Παράλληλα,αναμένεται να εξετάσουν αλλαγές σε ό, τι αφορά την λειτουργία του λιανεμπορίου με πιθανότερο σενάριο την επιστροφή στο click away. Ενδεχομένως και μόνο για τα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης να προκριθεί η μέθοδος του click in shop, δηλαδή το ραντεβού που είχε φτάσει ένα βήμα πριν την εφαρμογή του, όταν τελικά -αντ’ αυτού- προτιμήθηκε το καθολικό άνοιγμα της αγοράς πριν λίγες ημέρες.

Ο μεγαλύτερος "πονοκέφαλος" των ειδικών δείχνει να είναι η Αττική, καθώς ο δείκτης μεταδοτικότητας έχει ξεπεράσει το κρίσιμο 1 και βρίσκεται στο 1,1. Εκτιμάται λοιπόν πως τα πράγματα ειδικά στην Αττική είναι δύσκολα και κανένα μέτρο δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να αποκλειστεί.

 

"Παράθυρο" για τα γυμνάσια από Κεραμέως

Αργά το βράδυ της Πέμπτης η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε τηλεοπτική της εμφάνιση στο Action 24 τόνισε πως με την Αττική στο «κόκκινο», θα πρέπει πιθανώς να μην ανοίξουν καθόλου τα λύκεια.

Επίσης είπε πως στις υπόλοιπες «κόκκινες» περιοχές ίσως θα πρέπει να ανοίξουν τα γυμνάσια και όχι τα λύκεια. Όπως γίνεται αντιληπτό, όλα είναι αυτή την ώρα υπό επεξεργασία και τα σενάρια "δίνουν και παίρνουν."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις