Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πότε θα ανοίξουν Γυμνάσια και Λύκεια- Τι εξετάζεται για κυνήγι, εστίαση, μετακινήσεις από νομό σε νομό και χιονοδρομικά

Πότε θα ανοίξουν Γυμνάσια και Λύκεια- Τι...

Εξετάζονται πρόσθετα οικονομικά μέτρα για την ενίσχυση του κλάδου της εστίασης, με έμφαση στην επιστρεπτέα προκαταβολή

Σύσκεψη για τα επόμενα βήματα αναφορικά με τα βήματα χαλάρωσης του lockdown πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο καθηγητής Σωτήρης Τσίοδρας, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς. 

Πρώτος στόχος της κυβέρνησης είναι, σύμφωνα με τις πληροφορίες είναι η επαναλειτουργία των γυμνασίων και των λυκείων, γι αυτό και εξετάζεται η επιστροφή στα θρανία την 1η Φεβρουαρίου. Την Παρασκευή θα θέσει αυτό το θέμα στην Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Σύμφωνα με τα στιχεία του ΕΟΔΥ, στη χώρα υπάρχουν 5.881 ενεργά κρούσματα, εκ των οποίων τα 2.304 στην Αττική και τα 1.482 στην Κεντρική Μακεδονία. Περισσότερα νέα κρούσματα τις τελευταίες 7 ημέρες ανά 100.000 πληθυσμού εμφανίζονται στις Περιφερειακές Ενότητες Δυτικής Αττικής, Θάσου και Βοιωτίας. Παράλληλα, η κάλυψη κλινών ΜΕΘ Covid μειώνεται. Παραμένει κατειλημμένο το 50% των κλινών ΜΕΘ στην επικράτεια, 59% στην Αττική, 57% στη Θεσσαλονίκη. Αξίζει δε να σημειωθεί πως από τους 300 διασωληνωμένους, οι 112 είναι ηλικίας από 18 έως 64 ετών.

Όπως ανέφερε ο ΣΚΑΪ υπάρχει κι ένα παράθυρο για δύο ακόμα μικρά «ανοίγματα» από την ερχόμενη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου. Το πρώτο είναι η επαναλειτουργία των πρακτορείων τυχερών παιχνιδιών και το δεύτερο να επιτραπεί και το κυνήγι εντός νομού, χωρίς διαπεριφερειακή μετακίνηση και με περιορισμό στα άτομα. 

Σημαντικό ζήτημα είναι οι μετακινήσεις εκτός νομού και όπως αναφέρουν στον ΣΚΑΪ κυβερνητικά στελέχη, πριν τις 8 Φεβρουαρίου δε θα έχουμε απελευθέρωση των μετακινήσεων εκτός νομού με ό,τι αυτό συνεπάγεται και για τον χειμερινό τουρισμό και συγκεκριμένα τα χιονοδρομικά κέντρα. Εξετάζεται το σενάριο πως ίσως ανοίξουν στις 8 ή 15 Φεβρουαρίου, ωστόσο το θέμα αυτό θα συζητηθεί το επόμενο δεκαήμερο. Για την εστίαση δεν υπάρχει θέμα επαναλειτουργίας πριν από το τέλος Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου.

Πρόσθετα μέτρα για την εστίαση

Παράλληλα, όπως ανέφερε ο υπ, Οικονομικών εξετάζονται πρόσθετα οικονομικά μέτρα για την ενίσχυση του κλάδου της εστίασης, με έμφαση στην επιστρεπτέα προκαταβολή.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις